15 Kasım 2015 Pazar

The Balm Far Bazı

Herkese Merhaba! Etkili bir görünüm için olmazsa olmaz göz makyajı ve göz makyajının ayrılmaz bir parçası olan far bazı! Far bazı gözlerimize uyguladığımız makyajda renklerin daha net görünmesini sağlar, bozulup dağılmasını engeller ve daha uzun süre kalıcılık sağlar. Diyelim ki renklerine aşık olduğunuz farlar,paletler var elinizde fakat renk vermiyorlarsa çözüm far bazı!

Göz kapaklarınız çok yağlı ve yaptığınız makyaj çabuk akıyor,far katlanma bölgesinde birikiyor çözüm far bazı! 
Far bazı bu kadar önemli iken markasını,kalitesini seçmek de bir o kadar önemli. Makyaj bloglarıda çokça bahsedilen The Balm put a lid on it far bazı renkleri netleştirme konusunda çok başarılı değil. Sabitleme ve uzun süre kalıcılık olarak ise ortalama bir primer performansında. Buna rağmen fiyatı ise hayli yüksek. Essence'in eye primerına 10 tl  verip aynı performansı yakalamak mümkün. Ben bu ürünü %40 indirimle 20 tl gibi bir fiyata almıştım. Ufak miktarlarda kullanıldığı için eminim uzun zaman yetecektir bu konuda avantajlıyız en azından. 

Aşağıda sol tarafta the balm üzerine, sağ tarafta ise çıplak ciltte renk vermeyen far uygulamama göz atabilirsiniz. Farın yapısında veya renginde negatif bir değişmeye neden olmuyor bazı primerlar gibi simli ışıltılı değil. Göz kapağının renginde herhangi bir değişime neden olmuyor. Silikon yapıda ve çok çabuk kuruyor. 
İlle de alınması gereken bir ürün değil ihtiyaç durumunda ve indirimde denk gelindiğinde alınabilir diye düşünüyorum. 

Göz kapaklarınız yağlı değil ve farlarınızı netleştirmek için kullanıyorsanız,far dağıtımını zorlaştırdığını göreceksiniz. Bunun yerine bir kapatıcı(concealer) ya da ten rengine uyacak bir far ile başlangıç yapmanızı tavsiye ederim. 
Sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz eye primer hangisi? Sevgiler <3 


10 yorum:

  1. Flormarın far bazıda uygun fiyatlı ve aynı performansı alınabilecek bir ürün.paylaşim icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormarın far bazı okuduğum kadarıyla ışıltılı bir yapıdaymış. O nedenle tercih etmemiştim. Ne demek okuduğunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Essence de fiyat olarak uygun ve performans olarak da memnunum :) güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence'in methini ben de çok duydum/okudum. Fakat bulamıyorum mağazada ne yazık ki yalnızca testerına denk geldim. Denk gelirsem almak istediklerim arasında :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. indirimde kesinlikle alınacak instagram sayfamdaki çekilişime beklerim bu arada :D

    YanıtlaSil
  4. ya ben bu ürünün abartıldığını düşünüyorum markası yüzünden. bunu hiç kullanmadım ama essence in far bazından o kadar memnunum ki başka bir arayışa girmedim şimdilik. bu arada sakın alma ben sana aldım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrimcim genel olarak urban ve too faced primer kullanan kişilerin uygun fiyata ve ortalama işe yarayan bir ürün bulmaları sonucu şişirilmiş bir baz bence. Bize göre çok normal sıradan :D Essence'i bulamıyorum ki alayım yaa teşekkür ederim. <3

      Sil
  5. Slikonlu fln ama ben yinede cok begeniyorum bu far bazini gule gule kullan.. takibe aliyorum bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen tüm makyaj bazı tarzı ürünler silikonlu malesef.. Teşekkür ederim :)

      Sil