6 Şubat 2016 Cumartesi

Film Önerileri

Haftasonunun  gelmesi ve havanın soğuk olması nedeniyle yapılacak en güzel aktivite evde film izlemek! 
Benim gibi düşünenler için izlediğim birkaç güzel film hakkında yazmak istedim. 
İlk film, bilim kurgu sevenler için; The Lobster! (2015 yapım)

Başrolde Collin Farrell'in yer aldığı filmde yalnız kalan, ilişkisi olmayan insanlar tutuklanıyor ve eş bulabilmeleri için bir otele yerleştiriliyor. Burada kendi belirgin özelliğine uygun bir aday ile birleşmeleri isteniyor ve sadece 45 gün süre tanınıyor.
Eger 45 gün sonunda kendilerine uygun eş bulamazlarsa seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyor ve hayatının geri kalanını bir hayvan olarak geçiriyorlar. Filmde dikkatimi en çok çeken başrol oyuncusu David'in de dahil sakin tavırları ve kabullenişi. O kabullenişte günümüz dünyasında da var olan yalnız kalma ya da eş bulma konusunda tercihleri, tercih etmek zorunda kaldıklarımızı bir kez daha sorguladım. Konu böyle olunca film biraz romantik de oluyor aynı zamanda. Mutlaka izlenmeli :) Sonunu merak edenler için ufak bir not; biraz üzücü. 
Böyle dünya mı olur kardeşim ya! diye düşündüm şahsen. :D Fragman için -> tık 


Diger izlediğim film ise; Valkyrie!
 
Valkyrie gerçek, yaşanmış bir olay. Savaş,politik,tarihi bir film. 
Başrolde Tom Cruise'in yer aldığı filmde 1942-1944 yılları arasındaki Hitler dönemi ve Stauffenberg'in Führer'e düzenlediği suikast ve sonuçları anlatılıyor. Hitler'e yapılan son suikast hakkında bilgim vardı fakat bu kadar detaylı bilmiyordum. Gerçekten insanı çok etkileyen bir film. İzlediğim Hitler'i anlatan filmler arasında en başarılı canlandırılmış Hitler karakteri olmuş diye düşünüyorum şimdilik. Tarih ve yaşanmış olaylardan oluşturulmuş filmlere ilgisi olanlar mutlaka izlemeli diye düşünüyorum :) Fragman için -> tık 

Herkese iyi seyirler mutlu günler.


2 yorum:

  1. Özellikle minik Mickey Mouse erken uyuduğunda eşimle en sevdiğimiz şeydir film izlemek. Son izlediğim ve gerçekten çok etkilendiğim film; Çağan Irmak'ın "Ulak" filmi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mickey Mouse'un bir de büyüğü mü var yoksa :) hemen ben de izleyeyim, izleyecek film kalmadı diye yakınıyorduk. Eşinizle birbirinize zaman ayırmanız da çok etkileyici allah nazarlardan korusun :)

      Sil