11 Mayıs 2016 Çarşamba

Yeniler & Bitenler

Merhaba,
bir süredir desert essence ürünlerini sevdiğim yabancı bloggerlardan takip ediyordum. Ne yazık ki artık ülkemizde bu ürünlere ulaşmak oldukça zor. Hepsini bir yerde bulmak da öylesine zor. Aslında bu alışverişe ek olarak bu markadan bir el ve vücut kremi almak istiyordum ama nemlendirmesinin pek iyi olmadığını okudum. Şimdilik bunlarla yetineceğim gibi.
Desert Essence ürünleri organik içerikli, cruelty free. Kullananların genellikle memnun kaldığı yüz yıkama jeli thoroughly clean face wash -deniz yosunu içerikli ve tamamen doğal çay ağacı yağı içeriyor.
Sls, sles ve sakarin bulunmuyor. Almaya karar vermeden evvel içerigini iyice araştırdım, özellikle sabunun saf hali olan castile soap içerdiğini gördüğümde almaya karar verdim. Neredeyse her ay bir adet bitirdiğim için yogun nem özellikli, shea içeren lip balmını da edindim. 
Ürünlerle ilgili ilk izlenimlerim olumlu, özellikle temizleme jelini çok farklı buldum, iyi gelecegini düşünüyorum biraz ambalaj problemimiz var şimdilik. Ürünü çok fazla ileriye pompalıyor.
Saf içerikten oluştuğu için kokuları alıştığımız gibi çiçek veya parfüm kokmuyor. Belirgin madde ne ise kokusunu duyabiliyorsunuz. Detaylı içerik ve kullanım yorumlarımı ilerleyen zamanlarda aktaracağım. Bu ayki alışverişlerim bu kadar olacak. İki üç farklı ürün alıp dönüşümlü kullanmak veya bekletmek yerine, bittikçe ihtiyaca yönelik olarak almanın daha saglıklı ve sade bir yaşam stili sağladığını düşünüyorum.
Son zamanlarda bitirdiğim ürünlerin boş ambalajlarını bekletmeyi sevmediğimden bu kadarken görsellemeyi tercih ettim. Biraz yeşillikli bir fotoğraf olsun istedim^^
Uzun zamandır kullandığım loreal elseve mucizevi saç bakım yağını sonunda bitirdim. Bir ürünü uzun zamanlar kullanıp bir türlü bitirememek hem o zaman aralığında başka ürünlere merak ettiğim için hem de saçlarımın beklentileri değişebildiğinden adeta benim için yük oluyor. Bitirdim ve rahatladım, çok da sevdim!
Bioderma sensibio h2o makyaj temizleme suyu, hassas cildimin en çok sevdiği, kusursuz diyebileceğim bir ürün benim için. Yenisini çoktan aldım. Göz makyajını çok iyi temizlemediğini okumuştum; çok yogun makyaj yaptığım zamanlar özellikle kirpiklerim dökülmesin diye pamuğun bir tarafına hindistan cevizi yağı damlatarak makyajımı çıkartıyorum. Bu teknikle bir sorun yaşamadım. Yag ilave etmeden de hafif makyajları çıkartıyor ve kirpik diplerini güzelce temizliyor. Bana göre en önemlisi ise kirpiklerimi koparmıyor.
Dalan dolive zeytinyağlı el kremi, kısmen temiz içerik ve ferah kokusu sayesinde sık sık bulundurduğum bir krem. Çok çabuk emiliyor. Bu arada önerebileceğiniz organik içerikli el kremleri varsa çok çok sevinirim. 
Nuxe vücut kremi, son birkaç haftadır arada soğuyup sonra çok sıcak olan havanın olumsuz etkilerinden vücudumu korumak için kullandım^ Hoş bir kokusu var ve oldukça kalıcı. Nemlendirmesi gayet başarılı, yumuşacık bir cilt saglıyor. Kuru ciltlere uygun.
 The Balm schwing eyeliner, bu ikinci bitirişim. Bu ayki gratis indirimini kaçırdım ve tekrar alamadım. İncecik ucu sayesinde çok rahat eyeliner çalışmaları yapabiliyorum. Mat ve yogun siyah. İçerigi de kısmen iyi. Uygun fiyatlılar arasında daha iyisini bulacağımı zannetmem ama bir şansımı deneyeceğim :)) Aslında benim göz kapaklarım kuru oldugu için akma problemi yaşamıyorum ama nemli ellerle dahi dokunduğunuzda çok çabuk dağılabiliyor.
Revlon Super Lustruous lip gloss, marka ülkemize gelmeden önce bana hediye edilmişti. Şu anda bu ürün ülkemizde var mı bilgim yok ama dudakları birbirine yapıştırmıyor. Tek rahatsız edici tarafı içindeki kocaman simler^ O simleri dudaklardan arındırmak da zor oluyor. Bitsin diye kullanıyordum, sanırım başardım! Revlon ürünlerini hayvanlar üzerinde deney yaptığı için satın almıyorum.
Son olarak nivea essential care lip balm, özellikle kış mevsiminin sonlarına doğru soğuk havada ve roaccutane tedavimin tüm olumsuz etkilerine rağmen dudaklarımı korudu ve uzun zamanlar nem sagladı. Renksiz ve fazla parlamayan bir balm, rujlarla da kolayca kullanılabilir.
                                       
Umuyorum keyifle okudugunuz bir yazı olmuştur, fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler.



34 yorum:

  1. loreal elseve mucizevi saç bakım yağını alıp almamakta tereddütte kalmıştım aslında çok ihtiyacım da var kararsızdım memnun kalman listeye artı olarak eklendi bugun alayım artık deneyeyim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı kapaklı değil de, sarı kapaklıdan daha çok memnun kalabilirsiniz belki nem açısından. Umarım siz de çok seversiniz defnecim❤

      Sil
  2. bitenler yazısını hep severim gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
  3. Desert Essence ürünlerini Macrolardan alıyorum ben, çok da seviyorum. Duş jelleri de başarılı... Şampuan ve saç kremlerini de deneyeceğim. :) Pompalı ambalajlarında, söylediğin sorun var malesef :-/
    Bioderma benim de favorim...
    Bu arada o çiçeğin adı ne Lady, bayıldım ona :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macro hiç aklıma gelmemişti aslında bana biraz da uzak en azından şampuan ve diş macunlarımı oradan bulabilirim umarım. Cok sevdim markayı.
      Hangi çiçek Kırmızı rujcum, sağdaki sukulent, kırmızı çiçek açmak üzere olana ise "küpeli" diyorlar :))

      Sil
    2. Macro center bana da uzak ama sırf Desert Essencelar için gidiyorum :) Çeşit çeşit bulursun, ben şuan elmalı zencefilli duş jelini kullanıyorum ama bitince hindistan cevizlisinde aklım var :) Şampuanları, saç kremleri, markanın neredeyse her bakım ürünü var.
      Küpeli sorduğum :)) Evde olur mu ki ya, maşallah çok güzelmiş :)

      Sil
    3. Ben de giderim desert essence için :)), saç kremlerini çok merak ediyorum. Tedavi bitince peeling de alacağım ama çok yumuşak değilmiş zannedersem peeling.
      Küpeli gölge bir yer sevdiğinden evde olacağini düşünüyorum :)

      Sil
  4. Desert essence son günlerde çok duyduğum bir marka mutlaka denemek istiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır aklımda benim de ancak bulabildim :) umarım siz de seversiniz❤

      Sil
  5. Dessert Essence ürünleri Migros mağazalarında gözüme çarpıyor ancak bir türlü deneme fırsatı bulamadım.İlk fırsatta bakmalı artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne şanslısınız. İki ay önce mail attım migrosa izmirde hangi mağazalarda var diye. Neyse ki ilgili davrandılar bir telefon geldi ve mağazaları saydılar tabi her ürün her mağazada yokmuş. Sayılan mağazalardan birine bakındım, mağazanın müdürü bile ürünlerden bihaber. Kısmet olmadı migrostan alabilmek hem de indirimli alırdım oysa ki. Umarım siz de seversiniz :)

      Sil
  6. çok severek okudummm, alacaklarım var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım siz de memnun kalırsınız alırsanız merveciğim ^
      :),

      Sil
  7. The balm eyeliner almaya gidiyorum bir türlü bulamıyorum indirim zamanı yok satıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoklar az tutuluyor zannedersem :/ umarım kısa zamanda bulabilirsin.

      Sil
  8. Biodermanın makyaj temizleme suyunu uzun zamandır merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz :)

      Sil
    2. babe makyaj temizleme suyu bitsin şans vereceğim ;))

      Sil
    3. Umarım çok memnun kalırsınız Gözdecigim :)

      Sil
  9. Desert ürünlerinden sayenizde haberdar oldum, Migros'a gittiğimde detaylı bir inceleyeyim :)
    Bioderma benim de favorilerimden, gelsin mi yeniler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzeller anlatamam^ ben özellikle temizleme jelini çok severek kullanıyorum şu an ve ürünler vegan olduğu için de içim çok rahat.
      Gelsin yeniler :))

      Sil
  10. Desert ürünlerini simdi senden gördüm canim, Loreal sac yagi cidden bitmiyor ama ben de sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha kolay ulaşabilir ve daha uygun fiyata alabilirsin diye düşünüyorum ihtiyacın olursa denemelisin :)

      Sil
  11. Desert essence in metin çok duyuyorum cnm bende de bir lip balmi var onu deneyecegim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kıymetli ürünleri var. Birden fazla lip balmı mevcut markanın ama ben yeterli bulmadım. umarım siz memnun kalırsınız :)

      Sil
  12. Desert essence den bir denemelik ürün almak istiyorum ben de ama bu indirimi kaçırdım artık bir dahakine..

    YanıtlaSil
  13. çok güzelürünlermiş, ben birkaç yıl önce annemin yurtdışı seyahatinde uçakta verilen küçük boy bir el kreminikullanmıştım desert'in, oldukça memnun kalmıştım ama ondan sonra pek görmedim burada. merak ettim şimdi, görürsem denemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme fırsatı bulursan umarım çok begenirsin, kıymetli bir marka benim için desert essence :) migrostan yavaş yavaş çekiyor olmalarına bile üzülüyorum.

      Sil
  14. The balm schwing i inşallah ilk indirimde almayı unutmam:) methedeni çok var^^ desert essence markasını da meraklardayım ama burdaki migroslarda satılmıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok migrosta artık satılmıyor ne yazık ki^^ botanik ecza sitesine bakabilirseniz uygun fiyata alıyorum ben :)

      Sil
  15. The balm shewing eyeliner ben de alicam. Gerçekten ucu çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim. Umarım çok memnun kalırsınız :)

      Sil