22 Mayıs 2016 Pazar

Philips Lumea Precision Plus

 Merhaba,
philips lumea precision plus lazer cihazını geçen yıl ocak ayında almıştım. O zamandan beri kullanıyorum ve artık netleştigini düşündügüm fikirlerimi burada paylaşmaya karar verdim.
 Cihazı alırken philips yetkiili satıcısı/uzmanı cihazın iki ayda  tüylerin bitecegini iddia etmişti. O nedenle cihazı kullanmaya başladıktan dört ay sonra philips lumea precision plus başlık altında izlenimlerimi paylaşmıştım. Yine de daha detaylı olarak ürünü anlatmam gerekirse, cihazda 5 kademeli olmak üzere atış dereceleri bulunuyor. Hassas ve geniş bölgeler için ayrı olmak üzere iki farklı boyutta başlık bulunuyor. Büyük başlık geniş bölgeler için-bacak,göbek- küçük başlık ise yüz,kol altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgeler için detaylandırılmış. Başlıkların uygulama yapılmak istenen bölgeye tam oturtulması, makinenin ovalleşen kısmında ready yazısının yeşil ışık yanmasını saglıyor. Çogu kişi bunu kılları görüyor olarak algılamış ama sanıldıgı gibi olsa düz bir zeminde de yeşil ışık aktif hale gelmezdi diye düşünüyorum. Yeşil ışıgın aktif olması makinenin atış için hazır oldugu anlamına geliyor.
Atış kademeleri ten renginizle kıl rengine oranı göz önünde tutularak belirleniyor. Giderek yükseltiliyor. Bence atış kademesi kıl sertligine göre düzenlenmeli, eger seviye 1de kullandıgınızda canınız yanıyorsa, bu rahatsız edici his kaybolana kadar 1 ile devam edin, bir sonraki seansta yükseltmeyi tercih edin. Makineyi sürükleyerek degil de kaldırarak atış yapılabilir, salondaki gibi öncesinde herhangi bir jel vs. sürülmediginden ciltte çizikler bırakabiliyor.
Son olarak bilmemiz gereken cihazın 140.000 gibi atış sayısında bir kotaya sahip oldugudur. Kota bittiginde philips yetkili servislerinden yenileyebilme şansına sahibiz. Yine de bu sayı size az gelirse en son çıkan 250bin civarıydı sanırım.
Ne yazık ki firma bu konuda ücret olarak bizi kendine baglıyor ama evde lazer yapmanın rahatlıgı gerçekten profesyonel salonlarda bile yok, üstelik profesyonel cihazların verdigi acının yarısı kadar bile hissettirmiyor. Bu konuda zihninizde belirecek sorulardan biri atış kotam ne zaman biter, ne yaparım gibi sorulara cevap verecek olursam,
bir yıldır tek başıma olmamak üzere cihazı kullanıyorum. Atış sayısı tükenmedi. Ancak kıl yogunlugunuzu bilemedigimden şu kadar zaman yeter diyemiyorum. Atış sayısını yenileme ücreti hakkında da detaylı fikre henüz sahip degilim. 
 Öncelikle philips lumea'yı aldıktan sonra daha çok zamanım oldugu için düzenli aralıklarla seans uyguladıgımı, ancak geçen yıl yaz tatilinde bu düzeni bozdugumu belirteyim. Lazer epilasyon tercih etmenin zor yanlarından biri tüyleri uzatmak zorunda olmak. Yaz günlerinde bunun ne kadar zor oldugunu tüm kadınlar bilir.
Uzatmak zorundayız, aksi halde tüylerin güçsüzleşerek uzama ve dökülme süreci ne yazık ki aksıyor.
Geçen yaz hem çalıştıgım hem de kısa süreli bir egitim kampına katıldıgım dönemler jilet gibi diger epilasyon yöntemlerine daha çok başvurmak zorunda kaldım. Normal epilasyon uygulamalarına devam ederken lazer uygulayamadıgım için genel kıl oranında artış oldu. Tamamen eskisine dönmedi ancak ilk altı ayda dökülenlerin bir kısmı tekrar çıktı. Kamptan evime döndügümde seanslara düzenli olarak devam ettim. İlk uygulamalarda sadece kıl uzama hızı yavaşlıyordu. Israrla seanslara devam ettigimde ise bacaklarımdakilerden tamamen kurtuldum. Kol altındakilerden tamamen kurtuldum. Şu an tüm bölgelere 5. kademe atış uyguluyorum. Çünkü tüyler tamamen güçsüzleşti ve artık rahatsız edici bir his olmuyor.
Ne yazık ki düzenli uygulamalarıma ragmen bikini bölgesinde ciddi bir ilerleme kaydedemedim. Evet azalma oldu hatta varlıgı devam edenlerin yapısı son derece ince, bebek tüyü gibi ama bacaklarımdaki veya kol altlarımdaki gibi tertemiz olamaması cihaz hakkında yeterince iyi düşünmeme engel oluyor. Belki de biraz daha zamana ihtiyacım var bilemiyorum.
Özellikle kadınlar için tasarlanmış dahi olsa traş bıçagı kullanmanın sadece günlük bir arınma oldugunu tüylerin ertesi gün iki mm kadar uzadıgını biliyoruz. O nedenle sadece ve sadece seanstan önce temizlemenizi, temizledikten hemen ertesi gün de lazer uygulamasını aksatmamanızı önemle tavsiye ederim. Böylece uzama hızı azalacaktır ve bir sonraki seansa kadar başka epilasyon yöntemlerine başvurma ihtiyacını azaltacaktır diye düşünüyorum.

Siz lumea'yı denediniz mi, ne düşünüyorsunuz?
Umarım almaya karar verirseniz çok memnun kalırsınız.
^^

18 yorum:

  1. ilk duydum. kıl tabancası he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha^^ harika yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Almak istiyorum faket pahali acicik :D Kila tüğe takık yasamak ne kotu ya -.-; Yazi icin tesekkurler yavrum (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudugun için ben teşekkür ederim Dilek ya da Evren :D bilemedim hanginiz ^^
      Acıcık pahalı, inmiş diye duyuyorum. Kablolular daha uygun, almadıgıma pişmanım.

      Sil
  3. bikini bölgesinde sonucun istediğiniz gibi olmaması üzücü ama zaten salon uygulamalarında da bacağa göre daha az verim alınıyor o bölgeden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi, hiç denememiştim. Bir önceki yazıda yazdıgım gibi salonda yalnızca kol altı için gitmiştim. Acıdan duramadım. Başka bölgelerin acısına hiç dayanamam diye bu makinayı almıştım.

      Sil
  4. ben de 2 ay kadar oldu kullanıyorum şimdilik üst bacak ve yüz bölgesinde azalma gözlemliyorum inşallah devamı da gelecek ve tamamen kurtulacağım bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kurtulacagınıza inanıyorum :) Sonuçlarınızı izliyor olacagım.

      Sil
  5. ben 1 sene kadar kullandım fakat sonrası için iyi şeyler söyleyemeyeceğim bıraktıktan 3 ay sonra şiddetlenerek geri geldi. Tamamen bitirmiyor uyutuyor makinede öyle orda duruyor😑 Lazere gidip tamamen kurtuldum bende ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kullanmayı bıratım ama geri dönüş olmadı bacaklarımda umarım da olmaz :)

      Sil
  6. Merhaba , merakla okudum evde kullanım acısından çok güzel bir ürün diye düşüünüyordum ama bilmedğim çok şey varmış bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, faydalı olmasına sevindim. Okudugunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Merhaba:) Blogger'da yeniyim seni takip ettim yardım için sende takip edersen sevinirim : ADRESİM: http://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Can'ım bende yeni aldım önceden başka kablolu kullandım düzensiz tüylerim bitmedi maalesef şimdi lumea yı aldım çenemde kıllar var çok üzücü benim için 5 numaryla iki seans yaptm bakalım hayırlısı kaç günde bir yapayım 15 gün mü yoksa 1 hafta da bir mi ? Yazarsanız sevinirim o kadar sorum var ki �� Saolun yazınızı hepsini okudum bu arada

    YanıtlaSil