21 Mayıs 2016 Cumartesi

Hc Hair Care Complex Saç Bakım Yağı ve Hc Hair Care Ovex Saç Bakım Yağı

Merhaba,
ocak ayında çok güzel bir etkinlige (pinarvecerenleizmirde2016) davet edilmiştim. Hc hair care de etkinlikte hediye edilen ürünlerden biriydi.
Yaklaşık 5 ay önce hc hair care complex saç bakım yagını 2 ay önce ise ovex saç bakım kremini kullanmaya başladım.

Hc Hair Care Complex saç bakım yagı, öncelikle içerigindeki bitkisel yaglar dolayısıyla kıvamı çok yogun olan bir ürün. Saça uygulamak için yogun ürünleri sevmedigimden haftada iki olacak şekilde düzenli olarak kullanamadım. Saçımı boyamayı tercih ettigim için, özellikle yeni boyadıgımda yogun kimyasala maruz kaldıgından dökülme/kopma saç uçlarında sertleşme,kırılma gibi sorunlar oluşmaya başlamıştı. Tüm bu sorunlara çözüm olacagını düşündügüm için saç bakım yagını haftada bir gece, saç derim de dahil olmak üzere tüm saçıma yedirdim. Bir bone ile saçlarımı muhafaza edip uyudum ve sabah uyanınca yıkadım.
Çok gür ve uzun saçlarım oldugu için 5-6 pompadan fazla ürün kullandım. Arındırması çok zor olmuyor zira saçlarım ürünü çölde susuz kalmış çiçek gibi emiyor.
Üçüncü uygulamadan sonra saç dökülme sorunum ciddi anlamda azaldı. Uygulamayı devam ettirdikçe azalma devam ediyor. Ancak-kimyasal işleme maruz bıraktıgım için oldugunu düşünüyorum-tamamen yok oldugunu söyleyemem. Yani size bu ürünü kullanın saç dökülme sorununuz yok olacak diyemem fakat piyasada bulunan yüzlerce dökülme karşıtı şampuan,krem ve yagların yapamadıgını iki kullanımdan sonra gerçekleştirmeye başlıyor. 
Ürünün en belirgin mucizevi özelligi, saçları muazzam bir hızla uzatması. Yaklaşık beş ay önce gögüs hizasına bile gelmeyecek şekilde kestirdigim saçlarım şu anda belime kadar uzanıyor. Bu sayede ürünün bir güzel reklamını yaptım :D Bir gün apartman çıkışında komşulardan bir tanesi "saçların nasıl bu kadar hızlı uzuyor bakiyim senin?" diye sordu. Tamamen bitkisel yaglardan oluşan hc isimli bir yag kullanıyorum dedim. Aldı. Teyzem de koşarak yagı aldı. Aksi halde saçlarımı kesip zorla kendine eklettirecekti :P Yagın yapısı çok yogun oldugu için çok düzenli kullanamadım ama bence bu özensiz kullanımla bile benim saçlarımda etkileyici sonuçlar sagladı.
Roaccutane kullananlar bilir, ilaç yan etki olarak saç derisini ve saçları kurutarak deri dökülmesi/kaşıntı sorununa yol açar. Bu bende her hafta olmuyor fakat oldugu zamanlar hc hair care complex saç bakım yagını tüm saçıma uygulayıp en az iki saat bekletiyorum. Nazik bir şampuanla yıkadıktan sonra ise bu sorunu çözüyorum.  Çok uzun süreli olmuyor ama ara ara bu bakımı uygulayarak etkili sonuçlar elde edebildigimi gözlemliyorum.
Saç uçlarının kırılmaması için de saçlarımı yıkamaya karar vermeden önce aklıma geldikçe saç uçlarıma uyguluyorum ve daha saglıklı saçlar elde ettigimi düşünüyorum. Ancak bunun düzenli olması gerekiyor. Mesela bu ay bakım yapmayı ihmal ettim ve uçlar berbat bir duruma geldi. Kestirmekten başka da bir çarem kalmadı. Gereginden fazla uzamıştı zaten^^
Tugbacıgım ürüne puan verecek olsan 10 üzerinden kaç verirdin deseniz, 10 üzerinden 9 veriyorum,1 puanı da yogunlugundan ötürü kırıyorum diyebilirim. Bir de sık uygulama yapılmaması konusunda uyarmak istiyorum. Saçlar yorulabilir. Umarım alırsanız çok memnun kalırsınız :)
Hc Hair Care Ovex Saç Bakım Maskesi,
işlem görmüş ve taranmayan saçlara sahip oldugum, duştan sonra boca ettigim saç kremine ragmen saçlarımın arasında tarak kırdıgım zamanlar olmuştu. Nem eksikliginden kaynaklandıgını biliyordum birçok uygun fiyatlı maske de denemiştim ancak işe yaramamıştı. Ovex saç bakım maskesini haftada iki kez düzenli olarak saç derisine degdirmeden uyguladım. Saçlarıma maske uygulama günlerim düzenli olarak pazartesi ve perşembedir. Maskenin saçlarıma verdigi yumuşaklık, ipeksi his pazartesiden perşembeye kadar kalıcı hatta perşembe günü maskeyi uygulamamaya karar verdigimde bile kolay taranabildigi ayrıntısını sizlerle paylaşmak isterim.
Maskeyi çok sevdim ancak kullanmayı bıraktım. İnce telli saç yapıma uymadı. Normalde son derece hacimli olmalarına ragmen, maskeden sonra sönük bir hal aldı. Ben bu ürünü daha çok kalın telli saç yapısına sahip olan kişilerin sevecegini düşünüyorum. Ya da sadece kuru saç uçlarına sahip olup, saç uçlarına uygulayabilecegi bir maske arayışında olanlar sevebilir. Tüm saç boyuna uygulamak için degil.
Kolay taransın istiyorsunuz ama ince telli saçlara sahipsiniz, pek sevmeyebilirsiniz.
Bu ürünü de puan sistemine dahil edecek olursam 10 üzerinden 7 verecegim. Gayet iyi bir ürün ancak saçları sönük gösteriyor. Denemek isteyenlerin öncelikle ürünü deneme boy olarak kullanmasını tavsiye edebilirim. Hc hair care saç bakım yagı saçlarımı yumuşak ve kolay taranır bir hale getirdiginden maskeye de ihtiyacım kalmıyor diyebilirim. Almaya karar verirseniz umarım çok memnun kalırsınız :)
Siz bu ürünleri kullandınız mı, ne düşünüyorsunuz?
çok keyifli bir hafta geçirin! ^^


16 yorum:

  1. maskeden çok memnun kalmamana üzüldüm :(Bu markaya ait ürün hiç kullanmadım ama gerçekten merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacimsiz saçlar hepimizin kabusu^^ Umarım en kısa zamanda deneme şansı bulursunuz :)

      Sil
  2. Saç bakım yağını çok duydum elimdekiler bitince ilk ona şans vericem. Saç maskeleri bana zahmetli geliyor nedense, kullanmayı sevemedim bir türlü. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bana yag kullanmak daha zahmetli geliyor, maskeyi krem gibi kullandıgım da oluyor. umarım çok begenirsiniz :)

      Sil
  3. HC saç bakım yağının müptelasıyım, çok çok severek kullanıyorum. Çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum :)) Maskeyi hiç denemedim ama benim saçlarım zaten hacimsiz, bana hiç olmaz sanırım. Eskiden ben de saç bakım yağlarımı sürüp uyurdum, çok faydasını gördüm ama evlendikten sonra malesef ki o günler tarihe karıştı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkını tam anlamıyla veren, çok kıymetli bir ürün. Benim aksine hacimli saçlarım var ancak maske sönmesine neden oluyordu. Geceleri uygulama yapıp uyumak zaten çok zahmetli ben henüz yalnız uyuyorken bunun tadını çıkarayım o zaman :))

      Sil
  4. Merhaba blog yorum etkinliğinden geliyorum. Sizi blog üzerinden takibe aldım :) Ben de saç maskesi kullanmakta zorlanıyorum fakat yağ güzel bir seçim olabilir :) Ben de bloguma beklerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz :) ben de sizi takip ettim çok teşekkür ediyorum.
      Kullanırsanız çok memnun kalmanızı umarım.

      Sil
  5. Hc complex yağı bende kullandim ve cok memnun kalmıştım. Özellikle kokusu ve yapısı cok hosuma gitmisti. Bir cok yağ saçtan arınmazken bu yağ rahatlıkla durulanıyordu. Bu sıralar kullanmıyorum ama aklımda yeniden almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu bile içeriğinin yansıması kesinlikle :) çok değerli bitki ve yağlardan oluşuyor. Umarım en kısa zamanda yeniden alma fırsatınız olur Ceydacıgım❤

      Sil
  6. Saç maskesinden bende memnun kalmamıştım, yağını hiç denemedim bilmiyorum ama Blana'm gibi bende aynı sebeplerden yağ bakımları yapamıyorum :)) yalnız en ince detaya kadar anlatışsın emeğine sağlık <3 yağ bakımları yapıyor olsaydım bu yazını okur okumaz kesin alırdım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gerçekten verdiği yumuşaklık ve tarağın saçlarımda kayması maskeyi sevmek için yeterli bir neden ancak hacimsizlik kâbus. Çok teşekkür ederim bu detayı fark edip ifade ettiğiniz için. ❤ okuyan gözlerinize sağlık :)

      Sil
  7. Herkesin saç yapısı, beklenti farklı demek. Çünkü ben saç maskesini çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacimsiz göstermesi dışında her şey mükemmel bana kalırsa :)

      Sil
  8. Henüz deneme firsatim olmadi merak ettigim markalardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda deneme fırsatı bulabilirsiniz :)

      Sil