26 Şubat 2016 Cuma

❤Bitenler❤

Herkese Merhaba! Bitmiyor, bitmiyor derken bu ay bir çoğu birden bitti. Yorumlama kolaylaşsın diye fotoğrafta numaralandırma yöntemi ile yazmaya karar verdim. Böyle daha pratik benim açımdan :) Umarım siz de seversiniz.

  1. Farmasi Botanics Isırgan Şampuan; yağlı saçlarda yağ ve nem dengesi sağlamayı vaat ediyor. Bu şampuanı yaklaşık iki ay kullandım. Saçlarım çok çabuk yağlanır ve temizlemek pek kolay olmaz. Farmasi Isırgan Özlü Şampuan ile bu sorunu hafiflettiğimizi düşünüyorum. Yagı tamamen temizliyor,saçlarımı hacimlendiriyor,nemini almıyor yıkama sonrası kabarma veya elektriklenme yaşamıyorum. 3 adet 500 ml ambalajda 15 tl'ye satın almıştım. Sanırım şampuan satıştan kaldırılmış. 
  2. Garnier Olia Saç Boyasının içinden çıkan saç bakım kremi, öncelikle olia saç boyası her ne kadar istediğim renk çıkmasa da,tüm saç boyalarının tersine çiçek gibi kokuyor ve saçı diğer boyalar kadar yıpratmıyor. Mesela ilk boyamada saçlarımı keçe gibi yapan boya deneyimlerim de oldu ne yazık ki. Olia ile böyle bir durum yaşamadım. Bu saç kremi de birkaç dakikacık bekletsem bile saçlarımı yumuşacık bebek saçı gibi yapıyor. Mis gibi de kokuyor.
  3. Drugstore marka hindistan cevizi kokulu duş jeli. Watsons'ta bir alana bir bedava kampanyasından almıştım. Makyaj fırçalarımı yıkamak için kullandım. Duş jellerinin istenmeyen tüy durumunu artırdığını düşünüyorum,o nedenle pek tercih etmiyorum. Fırça yıkamak için uygun bir ürün,yumuşacık yapıyor :))
  4. Protex anti bakteriyel sıvı sabun,başta makyaj fırçalarım olmak üzere diş fırçamı bile bu sabunla arıtıyorum. Elleri biraz kurutuyor ama bunun yeni çiçek kokulu pembe renkli olanı kurutmuyor bir dahaki sefer ondan alacağım.
  5. Gelelim bir zamanlar en sevdiğim fakat ürün bittiğinde çene bölgemde kocaman kocaman milyalar geride bırakan clinique ddml nemlendiriciye. Ben yağlı ciltlere uygun olan jel nemlendiriciyi set şeklinde almıştım. Clinique'in ürünleri çok bereketlidir ufacık seyahat ambalajlarda bile uzun zaman kullanılır. Nemlendirici jel uzun zaman yan etkisiz,yağlandırmadan ve sivilce yapmadan cildimi nemlendirdi. Pudra bitişli bir krem. Fakat 30 ml'lik ambalajı bitirdiğimde soluğu roaccutaneda aldım.
  6. Clinique Seven Day Scrub Krem Peeling,içinde çok minik tanecikler var. Yüze krem sürüyormuş gibi hissettiriyor. Makyaj kalıntısı ve kirden tamamen arındırmak için günlük kullanıma uygun.Fakat ben haftada iki-üç kere uyguladım.Hassas cildimde tahriş,kızarma gibi yan etkilere sebep olmadı. Kokusu biraz kötü,malum clinique ürünleri genelde kötü kokuyor. Başka ürünler denemek istediğim için bir daha almayacağım.
  7. Cyrene %2 AHA Exfoliant yazısını daha önce yazmıştım.
  8. Dermokil sivilce ve siyah noktalara karşı kil maskesi,bana biraz agır geliyor dermokil artık. Hassasiyeti arttırıyor. Fakay yagı,kiri gözenekleri arındırma performansını çok begendigim uygun fiyatlı ürünlerden.
  9. Bepanthen krem artık bepanthol oldu birçok da çeşidi var,zeytinyağı içerikli olduğundan bebeklere uygun olanı tercih ettim ve roaccutane kullandığım için cildimin kuru olan yerlerine kullandım. Sivilce izlerinde ve cildimin soğuktan tahriş olan kısımlarında özellikle kullandım. Yoğun zeytinyağı kokuyor. Bepanthen benim için vazgeçilmez bir kremdi. Bepanthol de onun kadar iyi diye düşünüyorum.
  10. Nuxe Kil Maskesi(Nuxe masque purifiant doux), turuncukasa.com 'dan yaptığım alışverişimde 4 ml deneme boy olarak gönderildi. Nuxe ürünleri hassas ciltlere uygun. Hassas cilde sahip biri olarak cilt bakımımda nuxe ürünlere yönelmeye karar verdim çünkü ne denediysem beğeniyorum. Haftada iki gün kullanıma uygun,hassas ciltler için kil maskesi gözenekleri sıkılaştırmayı ve hassasiyeti azaltmayı vaat ediyor. Yine birçok ürününde olduğu gibi gül kokusu hakim. 4 ml'lik ürünü üç kere kullandım. Kil maskesi deyince aklınıza yeşil renk gelmiş olabilir fakat bu maske beyaz renkte.Tıpkı krem gibi. Tüm yüzüme boynumla birlikte ince bir tabaka halinde yaydım ve on dakika sonra yıkadım. Cildimde hassasiyet yaratmayan nadir ürünlerden. O kadar sevdim ki, yine turuncukasa'dan 50 ml olarak tam boyunu aldım. (Tester poşetinin agzını mandalla ya da klipsle kapatarak güvenli şekilde kullanınız.)
  11. Yine turuncukasa alışverişimle gelen testerlardan aknicare güneş kremi. Eczanede de bana tavsiye edilmişti bu krem. Yanlış güneş kremi kullanmak sivilce oluşumunu tetikleyeceğinden akneli ciltlere yönelik kremler kullanmak her zaman daha iyi diye düşünüyorum. Anında emilip,ciltte beyaz kalıntı bırakmayan kokusuz bir güneş kremi.
  12. Clinique all about eyes göz kremi, ne yazık ki 7 ml'lik bu kavanoz bittiğinde göz altlarımda milya oluştuğunu gözlemledim. Neyse ki roaccutane sayesinde azaldı fakat bir daha clinique cilt bakım ürünlerine ilişmeyeceğim sanırım. Ayrıntılı inceleme yazısını blogumda aratabilirsiniz.
  13. Dior Essential Eyes göz kremi,ilk dikkatimi çeken parfümlü oluşu :)) Su gibi bir yapısı var ve göz altlarımda ferahlık sağlıyor. Nemlendirmesini yetersiz buldum. 
  14. Yves Rocher Bio El Kremi yorumlarımı daha önce yazmıştım. 
  15. Yine bir clinique alışverişimde hediye gelen happy in aromatics parfüm. Kalıcı,ferah bir kokuya sahip. Bir dahaki parfüm alışverişimi bu yönde kullanmak istiyorum. 
  16. Farmasi bb krem,alışverişimde kargo yerine gelen testerlardan bir tanesiydi. Açık tenlilere uygun tonu. Açık tenlilere uygun ve ciltle bütünleşiyor denmesine rağmen boynum ile yüzüm arasında ciddi bir renk farkı oldu. Çok fazla makyaj yapmıyorum fakat makyajın altına mutlaka nemlendirici veya güneş kremi kullanıyorum o halde bile sivilce çıkmazken, farmasi bb krem bende sivilce  yaptı. Kapatıcılığını ve ipeksi dokusunu çok beğendim fakat cilt rengime ve cilt tipime uymadığını düşünüyorum.
  17. Flormar dudak kalemi 219,çok sevdiğim pembe/gül kurusu rengi. Yapısı yumuşacık. Bazen sadece ruj gibi kullanıp sade bir makyaj yapıyorum. Mutlaka yine alacağım.  
  18. Lancome hynose hypnotic maskara yazısını daha önce yazmıştım. Sonunda bitirebildim,küçük ama bereketli bir ürün oldu benim için. Sevdim. :)
Aslında hepsi uzun zamandır kullanıp bir türlü bitiremediklerim. Çok fazla ürünü bir arada kullanmak istemiyorum, sonuçta kimyasallarla ne kadar az temas edersek o kadar iyi diye düşünüyorum. Bir yandan da evdekiler bitse de bozulmasa telaşındayım.  Bu ay bitirdiğim ürünler böyleydi. Bir sonrakinde görüşmek üzere. Sevgiler ^^

11 yorum:

  1. Çok yararlı bir yazı olmuş keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için çok teşekkür ederim yararlı bulmana sevindim. Ben de senin yazılarını keyifle okuyorum :)

      Sil
  2. güzel şeyler bitirmişsin kuzum gelsin yeniler =) nuxe un ürnlerinden ben de çok memnunum ya bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bir dahaki sefer umarım daha istikrarlı olurum ürün bitirme konusunda :) darısı başına demiyecegim sen zaten malum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma :D belediye çöplüü gibi büyüdü evin bi köşesinde bitenler :D :D

      Sil
  4. Emeğine sağlık;) severek okudum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Duş jellerinin istenmeyen tüyleri artırdığını ilk defa okuyorum. Bunun bilimsel bir açıklaması var mı yoksa tahmini bir bilgi mi?
    Bu arada ne kadar çok ürün bitmiş, tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde okumuştum, ne yazık ki bazı duş jelleri istenmeyen tüy oranını artırıyormuş içerikten kaynaklı. Tabi ben bunu çok çok eskiden okudum ve o zamanlar kozmetkleri süzgeçlemiyordum. Göbeğimde oluşan tüyleri buna bağlamıştım ve kullanımı bıraktım. Net olan başka bi şey daha var ki, duş jeli sıvı el sabunları kolay kolay arındırılamıyormuş o nedenle çok az miktarda kullanmak ya da hiç kullanmamak öneriliyor.
      Teşekkür ederim sevgili sihirli mavi :)

      Sil
  6. Farmasi bb kremi ben çok seviyorum. 2 tane bitirdim. Hiçbir sorun da yaşamadım ama demek ki cilt tipine göre değişiyor etkileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ten rengime hiç uymadı benim cildim çok hassastır hassas derken en ufak bir değişiklik bile rahatsız edebiliyor. Bu zamana kadar hiçbir bb kremi sevemedik.

      Sil