6 Haziran 2016 Pazartesi

Norm Bitkisel Ürünleri İlk İnceleme

Merhaba, nasılsınız? Geçtigimiz haftalarda norm bitkisel'den çok güzel bir paket geldi. Ürünleri deneyip, tarafsızca yorumlamamı rica ettiler. Paketi alır almaz ürünleri denemeye başladım ve bu yazıda tek başlıkla ilk yorumlarımı yazmak istedim. Ardından tek tek inceleyeceklerim de olacak.
Norm bitkisel, bitkisel gıda takviye, kozmetik ve bakım ürünleri sektöründe bulunan Lacinia, Herbatech ve Patina markalarının üreticisi. Ürünler Türkiye menşeili. Paketimde bu markalardan saçların uzamasını hızlandıran, kırılmayı önlemeyi vaat eden, sebum dengesini (yaglanmayı) kontrol altına alan Lacinia Horse Tail (at kuyrugu) ince telli ve yaglı saçlar için şampuan, saç boyasının zararlarını en aza indiren ve saçın kaybettigi nemi geri kazandırmayı vaat eden kolajen içerikli  Lacinia boyalı ve röfleli saçlar için şampuan, Lacinia kakaolu el ve vücut scrub, Lacinia zeytinyaglı vücut bakım kremi, herbatech yeşil çay özlü diş macunu ve patina kakolu tahıl gevregi bulunuyor.
İlk olarak Lacinia el ve vücut scrubı ellerimde denedim. İsminde kakao yazdıgına bakmayın içeriklerde jojoba ve tatlı badem yagı bulunuyor, kakao yok :)) Çok yogun kakao kokusu hakim. Ürünün tanecikleri şeker tanecikleri kadar büyük göl tuzundan oluşuyor ve ölü deriyi başarılı bir şekilde atıyor. Arındırdıktan sonra ciltte vazelin uygulamış gibi nemli, yumuşacık bir his bırakıyor. İçerigindeki yaglar cilt yüzeyinde kalıyor, durulamadan sonra yaglı his kayboluyor ve yumuşaklık devam ediyor. Ellerimde uyguladıktan sonra tüm vücüdumda kullanmaya başladım.
Vücut bakımında scrub aşaması benim için çok önemli. Özellikle yaz mevsiminde, sık sık yürüyüş yapıyor olduğum ve ayakta durduğum için ve bazen de bacaklarımı büktüğümden minik minik varisler belirginleşmeye başlıyor. Bu tarz dolaşım bozukluğunu engellemek için sık sık scrub ile masaj yapıyorum. (Scrub olmadığı zamanlar kuru vücut fırçalamaya başvuruyorum. Bu konuda ayrıca bir yazı daha yazmayı düşünüyorum.)
250 ml ambalajı ile kolay bitecegini zannetmem, bittiginde tekrar almayı düşündügüm ürünlerden biri. Ancak içinde paraben ve türevleri bulunuyor, bu konuda hassas olanlar için uyaralım^^ 
Bir sonraki denedigim ürün ise Lacinia zeytinyaglı vücut bakım kremi. Ürünün yapısı yogun. Gerçekten soframızda sundugumuz, ekmek banıp yedigimiz zeytinyagı kokusuna benziyor. Yapısı yogun oldugu için emilimi biraz zor. Emildikten sonra yapış yapış bir his bırakmıyor. Yaz ayları için degil ama kış geldiginde çok severek kullanacagımı düşünüyorum. Nemlendirmesi gün boyu kalıcı. 150 ml ambalajı bulunuyor.
Patina kakaolu çıtır tahıl gevregi, tam bugday unu, pirinç unu, bugday kepegi ile yüksek oranda lif içeriyor. Özellikle zayıflama programı uygulayanlar için çok özel bir takviye oldugunu düşünüyorum. Kakaolu oldugu için, diger çikolatalı tahıl gevrekleri gibi sütün rengini degiştirmiyor. Şekersiz, çıtır çıtır bir tadı var. İçinde şeker var ama bu hissedilmeyecek kadar az. Hafif bir tarçın tadı da alabiliyorum, bence özellikle tarçın sayesinde çok lezzetli. Uzun süre tok tutuyor. Bir pakette 180 gram bulunuyor ve her kase yaklaşık 143 kcal. Bu oran 100 gramda 329 kcal olarak paketin üzerinde tablo şeklinde belirtilmiş.
Herbatech yeşil çay özlü diş macunu köpürmeyen bir formüle sahip. Hafif naneli, mentollü gibi bir tadı var içinde nane yagı bulunuyor, ferah bir sonuç veriyor.  Köpürmeyen derken kastettigim hiç köpürmemesi degil alıştıgımız diş macunlarına oranla daha az köpürüyor çünkü içinde sls,sles veya sakarin bulunmuyor. Köpürmüyor olması sanki  "temizlemiyor" diye düşünmenize neden olabilir ancak güzel temizliyor. İçerigindeki yeşil çay ve misvak sayesinde antienflamatuar özelligine sahip. Ambalajında da belirtildigi gibi dişlerin bitkisel dostu, bitki özlerinden oluşuyor.

Son olarak Lacinia at kuyrugu şampuanı ve boyalı saçlar için şampuanlarından öncelikle hangisini kullanacagıma karar veremeyip saç derimin verecegi tepkiyi ölçmek amacıyla birer defa olmak üzere farklı günlerde deneyerek sonuca ulaşmaya çalıştım. At kuyrugu şampuanı, iki kereden fazla kullandım ve şu anda sebum dengesi saglayacak bir ilaç etkisiyle de olabilecegini düşündügüm hafif kuruma meydana geldi. Ardından nemlendirici bir maske uygulayarak üstesinden geldim. Malum yaz mevsimi geldi, deniz dönemi. Bu şampuan kullanımını şimdilik biraz erteleyecegim. Ancak saçları çok çabuk yaglanan, arındırmak için sık aralıklarla yıkamak zorunda kalanlar bence mutlaka denemeli. Gerçekten çok iyi arındırıyor. Kurutma tehlikesine karşı saçları normal denebilecek kadar yaglı olanlar için pek uygun olmayabilir. En azından iki kereden fazla köpürtmek pek iyi olmayabilir diyelim.
Lacinia boyalı ve röfleli saçlar için şampuandan çok memnun kaldım. Düzenli kullanımda boyanın saçta kalma sürecine destek oldugu söyleniyor. Mevsim geçişi, ilaç kullanımı ve boya kullanımım dolayısıyla bu şampuandan daha çok memnun kalacakmışım gibi düşünüyorum ilerleyen zamanlar için de. İki sefer köpürttügümde iyi temizliyor, saçlarım yumuşak kalıyor.
Her iki şampuanın da bir kusuru sls, sles bulunması.  Yine de ben miktar olarak az oldugunu düşünüyorum. Çok fazla köpürmüyorlar.

Lacinia, herbatech ve patina ürünlerini aktarlarda bulabileceginiz gibi şirket ile iletişime geçerek (norm bitkisel) de deneme şansı bulabilirsiniz. Bazı şehirlerde bulması kolay iken bazı şehirlerde tam tersi bulmak zor olabiliyor diye duydum. 

Siz bu ürünlerden birini kullandınız mı? Deneyim sonuçlarınız nasıl oldu^^
Okudugunuz için çok teşekkür ederim. Güzel bir gün geçirin.  :)
Hayırlı Ramazanlar.



34 yorum:

  1. Teşekkürler bu faydalı bilgiler için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim okuduğunuz için :)

      Sil
  2. ilk defa duyduğum bir marka. çok güzel bir yazı olmuş ve benim gibi markayı tanımayanlar içinde faydalı. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmenize çok sevindim, okuduğunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Benim de bilmediğim markalardı , bilgi edindim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, okuduğunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ben de farklı bir markanın at kuyruğu şampuanını deniyorum ve o da biraz kuruluk yapıyor saçlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de at kuyruğu şampuanlarda genel olarak böyle bir özellik olabilir :)

      Sil
  5. Patina kakaolu çıtır tahıl gevregini en çok merak ettim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Daha önce hiç duymamıştım ilgimi de çekti :) özellikle yoğun kakaomsu kokularını çok severim ama içerisinde jojoba ve tatlı badem yağı varmış merak ettim kokularını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdim ben kokusunu, vücutta da kalıcı oluyor yaglarla birlikte :)

      Sil
  7. İlk kez duyduğum bir marka, göz kırpıyor,denesek mi acaba :) takipteyim

    YanıtlaSil
  8. ilk defa duyuyorum ama scrubın görünüşüne bayıldım o tarz ürünleri severim..

    YanıtlaSil
  9. Gevreğin tadına bende bayılıyorum :)

    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş Leydi'cim ilkkez duydum bu markayı 🙄

    YanıtlaSil
  11. Markayı ilk defa duydum.Şu kahverengi scrub çok dikkatimi çekti ama :)
    Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdigim o benim de :) Daha güzelleri sizin olsun Ceyda'cım^^

      Sil
  12. Blog sayfanız da beğenerek dolaştım doğal ürünleri kullanmayı severim ama bu markayı duymamıştım paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogal demeyelim, bitkisel diyeyim yanlış anlaşılmaya neden olmasın :) Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz.

      Sil
  13. Güle güle kullanin ilk defa duydugum bir marka :)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Kuru vücut fırçalama olayını çok merak ettim, yazınızı merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda yazıyı hazırlamaya çalışıyorum, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  16. Güzel ürünlermis dogal olmasi daha iyi tabii ki.

    YanıtlaSil