10 Nisan 2016 Pazar

Splat Dream Diş Macunu

Merhaba,
ocak ayında katıldığım blog etkinliğinde Splat'ın gönderdiği Dream çilekli diş macununu düzenli olarak kullandım, hatta neredeyse bitti ve sıra deneyimlerimi paylaşmaya geldi.

Cildimde ve vücüdumda olan hassasiyetim dişlerimde de kendini göstermiş ne yazık ki. Diş minelerim çok hassas ve çok çabuk deforme olmaya meyilli. Sıcak-soğuk hassasiyetim var. O nedenle diş beyazlatıcı ürünlerden çok,dişlerimde hassasiyete neden olmayacak ürünlere öncelik veriyorum.
Splat'in Dream diş macunu hassas dişler için güvenli diş beyazlatma,diş minesi hassasiyetini azaltma,koruma ve bakım vaat ediyor. Diş etlerini besleyen çilek ekstresi içeriyor. Tadını çilekli çocuk şuruplarına benzetiyorum :) Nane ferahlığına alışmış kişiler veya sigara içen kişiler pek sevmeyebilir, fırçalamadan sonra ağızda yumuşak bir tat bırakıyor. Nane kadar ferah hissettirmiyor ama dişlerinizin tamamıyla temizlendiğini hissedebiliyorsunuz. Agız çalkalama suyu ile sonlandırarak daha ferah bir sonuç elde edilebilir.
Ben dişlerimi sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa, her gün fırçalıyorum. Dişlerimin rengini bir ton açtığını söyleyebilirim. Beyazlatma etkisi çok çok az,daha çok parlak bir görünüm saglıyor. Ama bugüne kadar kullandıklarım arasında benim dişlerimi bir ton dahi olsa beyazlatabilen tek diş macunu deneyimim. Daha fazla beyazlık elde edebilmem için elbette öncelikle bir temizleme işlemi yaptırmam gerektiğini düşünüyorum.
Uzun süre dişleri temiz tutuyor. Özellikle sabahları uyandığımda ağzımda herhangi bir kötü koku veya yeterince temizlenmediğinde oluşan ekşimsi tat gibi olumsuz durumlar yaşamadım. Dişlerimde veya diş etlerimde deformeye neden olmadı. Fırçalama esnasında diş eti kanamasına neden olmadı.

Diş macunu yanında diger ürünlerin de bilgilendirmesini içeren bir katalog gönderilmişti. Katalogta Dilaltındaki hızlı emilim dolayısıyla diş macunu içerisindeki bileşenlerin çok çabuk absorbe edilip kana karıştığı ve endorfin hormonunu tetikleyerek duygu durumumuzda değişiklik yaratabildiği yazıyordu. O nedenle Splat Dream diş macunu içerisinde betaflorin kullanılmış. Böylece endorfin üretimini uyararak mutluluk sağladığı yönünde bilgiler de mevcut. (Ay bu ruslar çok tehlikeli vallahi:)) Özellikle dil,diş,dudak ile temas edecek kozmetik ve bakım ürünlerinin içerigine çok dikkat ettiğimden, ürünlerinin zararlı içeriklerden uzak olması dolayısıyla diş macunu tercihimi Splat ürünlerinden yana kullanmam gerektiğine karar verdim.
Splat Dream diş macunu
  • sls,florür,triklosan,sakarin ve alkol içermiyor. 
  • içeriginde bulunan hidroksiapatit, dişlerin mine ve kemik tabakasında bulunan dogal bir elementtir,dişlerin beyazlamasını saglar.
  • biosol, diş yüzeyinde oluşan lekeleri temizler ve beyazlıgı korur.
  • çilek ekstresi bulundurur. 
Zaten bir adet çilek yedikten sonra bile dişlerinde oluşan temizlik hissini gözlemleyenler splat dream diş macunun da aynı etkiyi verdiğini fark edecektir. Splat'in Rusya'da üretilen ürünlerini ülkemizde Gratis mağazalarında bulabilirsiniz. 75 ml ambalajda 15-20 tl aralıgında satışa sunuluyor. Splat Dream diş macunlarından elde edilen kar, yardım kuruluşlarına bağışlanıyor. Ben bir dahaki splat diş macunu tercihimi Blackwood ya da Ginger'dan yana kullanacağım.Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Bir sonraki yayınımda görüşmek üzere.
:)
Sevgiler.
İletişim; mail, ciltbakimvemakyaj@gmail.com
(gün ışıgında çekilmiştir,fotoğraf filtresi uygulanmamıştır.)

10 yorum:

  1. Çileği çok seviyorum bunu da denicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çilegi çok severim ve ilk çilekli diş macunu deneyimim oldu :) Umarım memnun kalırsınız.

      Sil
  2. sadece splat kullandığım için artık bunu da almıştım ama daha denemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakında tıpkı sizin gibi splat macunsa koy sepete moduna girecegim sanırım :)) çok güzel ürünler.

      Sil
  3. Keşke mentollü olsaymis 😅 dediğin gibi aliskanlik olduğundan dolayı başka aromali macunlari kullanamadigimi fark ettim. Ama naneli aromali macunlarina (varsa) grstise gittiğimde mutlaka bakacagim ☺☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım nane ya da mentol bizde bir alışkanlık. Ama çok hassas dişleri olanlar kullanıp,akabinde agız çalkalama suyu bakım yapıp bu eksigi kapatabilir. Katalogu inceledigim kadarıyla aloe vera,yeşil çaylı,chili biberli,siyah diş macunu bile var ama naneli göremedim :)

      Sil
  4. Ben yine sensodyne taraftariyim siz bilirsiniz ama en iyi dis macunu o diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim ama beklentilerimize göre degişecektir :) Teşekkürler tavsiye için.

      Sil
  5. endorfin olayı iyiymiş :D doğru mu acaba hakikaten :D ben bu çilekliyi yerim diye korkumdan almıyorum, çok sevilesi duruyor eminim kokusu da çok güzeldir. blackwood u denemeni bekliyorum onu da çok merak ediyorum. en son fotoğrafına da özellikle bayıldım. <3

    YanıtlaSil
  6. Endorfin yerine başka bir şeyler ekleyi bizi uyutmalarından korktum tehlikeli vallahi :) Çilekli şurup gibi tam olarak, ben raflarda pek göremiyorum istediklerimi. Bulabilirsem deneyecegim :D Teşekkür ederim, begenmene sevindim :)

    YanıtlaSil