22 Nisan 2016 Cuma

Sevilenler (Kozmetik&Kozmetik Dışı)


Merhaba,
uzun zaman önce koleksiyonuma katılan (aslında bir makyaj koleksiyonum vs. yok, koleksiyoncu bir ruha sahip degilim fakat burada doğru kelimeyi bulamadım) severek kullandığım ürünleri sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım severek okursunuz^^
Yves rocher 24H anti-transpirant roll on deodorant, bitkisel içerikli ürünler arasında en uygun fiyatlı ve vaat ettiği üzere gün boyu koruma saglayan bir ürün. İlk uyguladığımda birkaç dakika kuruması için bekliyorum,hemen kurumuyor. Yani roll on-umu süreyim giyinip çıkayım durumuna fırsat vermiyor. Kıyafetlerde iz bırakmıyor. Ben mağazada denediğim testerlar arasında hint pamuk çiçeği kokusunu çok beğenip almıştım.
Geçtiğimiz aylarda Oriflame ürünlerini indirimli fiyata satın alabilmek için üyelik başlatmıştım. Baharın gelişiyle kataloğa yeni giren women's collection delicate cherry blossom kokusunu almıştım. Kokusundan çok ambalajına bayılmıştım aslında. Jo Malone parfümlerine benzettim ve iddialı buldum. Bu kadar başarılı olacağını da düşünmemiştim. Günlük kullanım için iki fıs benim için yeterli oluyor. Kiraz çiçeği kokusunu sevenler, uygun fiyatlı ama kalıcı bir koku arayanlar sevecektir diye düşünüyorum.
Garnier kusursuz makyaj temizleme suyu, bioderma h2o'nun muadili gösterildiği için denemek istemiştim. Şu ana kadar kullanımlarımda çok büyük fark görmedim,olumlu bir izlenim bıraktı. Sadece köpürmesi, "sanki bunda ters giden bir şeyler var"gibi bir fikir oluşturuyor. Bu bittikten sonra biodermaya geri döneceğim yine de :)
Estee Lauder advanced night repair eye serum, şu aralar göz altlarım çok kuru. Öyle ki, kremi yedirmeden göz çevremde bıraktığımda bir dakika içinde tamamen kendiliğinden emildiğini gördüm. Tabi ki bu roaccutane tedavimden kaynaklanıyor. Dolayısıyla ince çizgi görünümlerinde artış oldu. Bu serum çok iyi geldi. İlk kullanımımda cildimde hafif bir ısı artışı oldu. Magazaya gidip bunun nedenini danışma geregi duydum, cildin ürüne alışma süreciymiş megerse. Eger batma gibi bir his oluşursa tehlikeli olabilirmiş ama ısı normalmiş. Ürünü ayrıca inceleyip övmek istemiyorum. Ne yazık ki hayvanlar üzerinde test yaptığına dair görüşler okudum, net bir bilgim henüz yok.
Nuxe masque purifiant doux, hassas ciltler için kil maskesi. Yumuşacık,krem gibi bir yapısı var. 
Maske olarak uyguladıktan sonra şeffaf bir görünüm alıyor. Cildimi kurutmadan, hassas yapısına zarar vermeden ölü derilerden arındırıp,temizleyen tek maske bu sanırım. Şu ana kadar denediklerim arasında en sevdiğim, bu maske oldu. Bu maskeyle ilgili daha detaylı bir yazı da yazmak istiyorum.
 Golden rose emily dudak kalemlerinden 201 numara, çok beyaz tenli olduğumdan her pembe bana gitmiyor ama bunu sevdim! Yapısı gayet yumuşak ve dudak yüzeyimi zorlamıyor. Ruj olarak rahatlıkla kullanabiliyorum.
Son zamanlarda çok fazla ten makyajı yapmıyorum aslında, yapacak olursam da elim Clinique perfectly real makeup fondötene gidiyor. Tonu bana biraz koyu geldi,güneş kremi ile rengini açıyorum. Yapısının ipeksi ve hafif olması dolayısıyla severek kullanıyorum. Daha önce de başka bir fondötenini severek kullanmıştım. Markanın genel olarak ürün ambalajlarında içerik bilgisine yer vermemesi canımı sıkıyor. Bir de hayvanlar üzerinde deney yaptığına dair görüşler okudum. Şu an elimdeki ürünleri severek kullansam da bir daha almayı düşünmem.

Bazı makyajlarda ten rengim çok beyaz kalıyor, hafif bronz görünüm saglaması için yves rocher'ın bronzerını pudra olarak severek kullanıyorum. Turunculuk barındıran sıcak tonlarda bir bronzer. Soldaki mat, hem pudra hem allık olarak kullanılabiliyor. Sagdaki ise ışıltılı. Yves Rocher'a ait bir ürün olmasına rağmen içerigi iyi sayılamaz ama benim cildimde bir sorun yaratmadı.

Göz makyajımda ise instagram satış hesaplarından aldığım,henüz ülkemizde olmayan makeup revolution'a ait disappear to the beyond far paletini severek kullanıyorum. Aslında şu sıra mat farlar çok popüler ama ben canım nasıl isterse öyle kullanıyorum. Mat farlara takılıp kalmak beni sıkabiliyor. Paletin benim için olumsuz yanı en sevdiğim rengin ufak olması^ ( sol en alttaki)
Bu ay sürdüğüm gibi bir hafta tırnağımda tuttuğum, severek kullandığım her renk kombine uyan ojeler,
note 09 nude ve flormar cc 002 porcelain pink. Porcelain pink üzerine matlaştırıcı top coat uygulayarak kullanmayı seviyorum. Matlaştırıcı top coat olarak golden rose kullanıyorum.

Uzun zamandır kitaplığımda beni bekleyen John Katzenbach - Psiko Analist'i okumaya karar verdim. Aslında daha önce başlangıç yapmıştım ama hoşuma gitmemişti. Ana karakterimiz Ricky,- psikanalist- yeni yaşına girdigi gün bir mektup alıyor ve mektupta intihar etmesi isteniyor. İlk elime aldığımda beğenmediğim, içimi bunaltan  kısımlar olmuştu ama bu sefer severek okuyorum. Kitabı sürükleyici buluyorum. Okumak isteyenler için spoiler vermeyelim :)
Eminim sizler de D&R'da gezinmeyi çok seviyorsunuzdur. En son gidişimde küçük prens temalı, vintage  not ve çizim defterlerine rastladım. Şansıma son bir paket kalmıştı. Bu üçü bir paket içinde set olarak satıştaydı.
Çizim yapmayı çok seviyorum ama genellikle küçük boy defter tercih ediyorum. O nedenle bunlar benim için çok iyi oldu. İlk çalışmamı da sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz :)


Bonus ! Tanıştığımızda minicikti. Sevdiğim zaman bağırıp çağırıp annesinin arkasına saklanıyordu. Şimdi de masaların altından,sandalyelerin altından geri gelmiyor. Fotoğrafını çekerken poz veriyor, sonra da güzel çıkmış mı diye kontrol ediyor :))

Bundan sonra düzenli olarak yazmayı düşündüğüm, ilk "sevilenler" yayınım için fikrinizi yorum olarak bırakırsanız çok mutlu olurum. Umarım hoşunuza giden bir yazı olmuştur, gününüz güzel geçsin! 

33 yorum:

  1. Ojelere bayıldım not ettim hemen alınacak :) Güzel tercihler canım ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene. Umarım çok memnun kalırsın :)

      Sil
  2. en çok miniğe bayıldım tabi o ne sevimli surat öyle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bir de sevdirse, sadece onunla ilgilenmediğimde gelip sokuluyor :)) okuduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Oriflame parfumleri inanılmaz güzel oluyor. Özellikle yeni çikan parfumlerinden Divine benim için bi efsane. Denemenin tavsiye ederim canim. ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok başarılı buldum. Mutlaka divine parfüme de bakacağım. Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Canim cok güzel bir yazi olmus. Eline saglik.

      Sil
    3. Canim cok güzel bir yazi olmus. Eline saglik.

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Oriflame parfumleri inanılmaz güzel oluyor. Özellikle yeni çikan parfumlerinden Divine benim için bi efsane. Denemenin tavsiye ederim canim. ☺

    YanıtlaSil
  5. Çok çok keyifli olmuş devamı gelmeli 'sevilenler' in.Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu yorum beni mutlu etti. Sevgiler❤

      Sil
  6. Ben en çok sondaki kediciğe bayıldım en değerlisi o bence:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerleyen zamanlarda daha farklı pozlarını da görücez inşallah :)

      Sil
  7. Ojelerin çok hoş <3
    ayrıca kedicikte çook şirin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,begenmenize çok sevindim.
      Kedicik öpüyomuş ! :)

      Sil
  8. Nuxe masque purifiant doux yazısını beklıyorum :) Ojeler cok güzelmis <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldigince toparlayıp yazmaya çalışacagım, çok teşekkür ederim. Begenmene çok sevindim :)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sen yıllarca kullandıgın halde bir şey olmadıysa bana da bir şey olmaz :) Ben bu kokusunu begendim ve bunu kullanmak istedim. Degerli önerilerin için teşekkür ederim.
      Sevgiler :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  10. Emily dudak kalemini çok severek kullanıyorum ben de, yazı tarzınız harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,sizin begenmeniz beni ayrıca çok mutlu etti. :)

      Sil
  11. Kiraz çiçeği kokusu her markada mı güzel olur? Katalogta görmüş ve çok merak etmiştim bende ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel :) katalogtaki kokusu daha yumuşaktı sanki ama çok güzel!

      Sil
  12. Love this! I like your photos so much. :)


    ** Join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!


    INSTAGRAM @BEAUTYEDITER
    BEAUTYEDITER.COM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank u so much your visit and ccomments.
      I'l follow :)Have a good day!

      Sil
  13. Yves rocher ve garnier sevdigim markalar. Ojenin rengi de çok güzel çok yakismis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya hanımcım, size de yakışacagından eminim :)

      Sil