16 Nisan 2016 Cumartesi

Note Terracotta Powder 02 Honey Warm

Merhaba,
Daha önce kullanmak üzere edindiğim aydınlatıcı ürünleri elimden çıkarttığımda, eskilere oranla kalite olarak bir tık daha yüksek bulduğum note terracota pudrayı almam gerektiğine karar verdim.
Yılbaşı indiriminde gittiğim mağazada ten rengime daha uyumlu olacağını düşündüğüm 01 Stardust ne yazık ki yoktu. 02'yi denedikten sonra aralarında çok fark olmadığını düşünerek satın aldım.
 Note terracota pudra, siyah yuvarlak ambalajda. Ambalajın kapak kısmında yuvarlak bir aynası var. Dayanıklı plastik bir ambalaja sahip,sade bir tasarımı var. Kapatırken tık sesini duymaya önem gösteriniz zira kırıldıktan sonra eski haline getirilmesi/preslenmesi zor bir ürün. 
Note terracota pudra, terracotta özelliğine sahip olduğu için pigmentasyonu yüksek bir ürün. Tüm yüze uygulanabileceği gibi yalnızca ışıltılı bir görünüm kazandırılmak istenen bölgelere de uygulanabilir. Kuru bir fırça ile uygulanabildiği gibi ıslak bir süngerle de kullanabilmek mümkün. İçerisinde macademia yağı ve cilde nem saglayacak xanthan gum,gliserin gibi birkaç bileşen daha bulunuyor. Toz yapıda bir ürün elbette cilde nem kaynağı olamaz ama note terracota pudra, cildin nemini emerek kurumasına, gerilmesine sebep olmuyor. İnce yapılı,yumuşacık bir ürün. İçinde çok küçük simler var.
Note terracotta powder 02 Honey Warm ; sarı renkte, sıcak tonlarda bir aydınlatıcı. İçinde turuncu renkte ışıltılar var. Ten renginiz çok beyazsa ve ürünü iyi dağıtamazsanız yanlış uygulanmış bir allık gibi durabiliyor. Amacınız sadece dudak üstünü aydınlatmak ve rujunuzu öne çıkartmaksa parmakla uygulamak güzel bir sonuç verebilir. CC kremin ışıltılı bitişini bozmak istememesine ragmen makyajı pudra ile sabitlemek isteyenler için de büyük bir fırça ile uygulandıgında güzel bir sonuç verecektir.
Ben elmacık kemiklerime yelpaze fırça ile uyguladığımda sanki orada hafif turunculuk bulunduran ışıltılı bir allık varmış gibi duruyor. Daha doğal bir görüntü yakalamak istediğim için, sonrasında iyice dağıtıyorum veya yuvarlak ve geniş bir fırça yardımı ile uyguluyorum. Hijyenik bulmadığım için hiç sünger edinmedim ve nemli bir sünger yardımı ile kullanımı nasıl olurdu bilemiyorum.
Note terracotta pudranın kapatıcılık özelligi yok. Sadece cilde doğal bir ışıltı veriyor. Çok kalıcı bir ürün degil,etkisi azaldığında içinde bulunan simler ortaya çıkıyor. Yumuşak bir ürün olduğu için hafif tozutma yapıyor. İçersinde macademia yağı bulunduğu için ve toz yapıda,ince bir ürün olduğu için tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olduğunu düşünüyorum. Sanki cilt yaglanmış da fazla yag yüzünden parlıyormuş gibi görünmüyor. 10 gr ambalajda, indirimsiz olarak 30 tl'ye satılıyor. Ben yılbaşı indiriminde 15 tl'ye almıştım.
01 numarası hala içimde bir uktedir :)) Makyaj bloglarında gördügüm kadarıyla esmer hanımlar bile 01 kullanırken 02 benim neyime bilmiyorum :P
Neyse. Dağıtınca pek fark olmuyor.
Note ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmiyor, Türk marka ve İtalya'da üretiliyor. Her ne kadar içerisinde talc olsa da paraben ve türevleri içermiyor.
Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, güzel günler geçirin <3
Sevgiler.

15 yorum:

  1. bu aydınlatıcı pudralar benim de akllımda Note'dan. çok güzel bir yazı olmuş. ben de stardust ın siparişi verdim bakalm ne zaman glecek, aralarında çok büyük bir fark oalcağını sanmam =) güle güle kullan canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun zamandır kullanıcı yorumlarını takip ediyordum ama magazalarda bulamıyordum, dagıtılınca pek bir fark olmuyor dedigim gibi :) Sen de güzel günlerde kullan Evrimcim.

      Sil
    2. sanırım kullanamayacağım çünkü cosmetica yapacağını yaptı yine, stokta olmayan ürünü sattı, iki haftadır bekliyordum ben de iptal ettim :D hatırlarsan bir kez daha başımıza gelmişti bu olay, sanırım artık oradan alışveriş yapmayacağım. kısmet değilmiş :D sen bu güzel pudranın tadını çıkar hazır bulmuşken :)

      Sil
  2. Note markasından ne kullandıysam şuana kadar memnun kaldım, bunu kullanmadım ama seveceğimi düşünüyorum güzel bir indirimde almak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inceledigim ve deneyimledigim ürünlerini çok başarılı buluyorum. Umarım siz de bu pudradan memnun kalırsınız :)

      Sil
  3. Note markasini çok seviyorum bu ürününü sevmedim diyebileceğim bir ürünü yok galiba.Terracotta serisinin hepsini almıştım güzel bir indirimde😁pişman değilim 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir dahaki indirimde allığı hariç tüm serisini alabilirim galiba :) ben de çok seviyorum note ürünlerini.

      Sil
  4. Note markasini çok seviyorum bu ürününü sevmedim diyebileceğim bir ürünü yok galiba.Terracotta serisinin hepsini almıştım güzel bir indirimde😁pişman değilim 😇

    YanıtlaSil
  5. Note markası bende seviyorum ürünleri bence başarılı, elimde aydınlatıcı cok olunca hic gidip bakmadım. :) teşekkürler yazı icin faydalı olmus ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına çok sevindim,okudugunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Merak ettiğim bir üründü. Teşekkürler.

    YanıtlaSil