23 Mart 2016 Çarşamba

Topicrem Light Soothing Normalden Karmaya Hassas Ciltler İçin Nemlendirici

Merhaba, nasılsınız? 
Bir süre önce topicrem makyaj temizleme suyunu kullanıp yorumlarımı paylaşmıştım,yaklaşık dört aydır da yine topicrem markasına ait light soothing nemlendiriciyi kullanıyorum. Neredeyse bitmek üzere oldugu için yorumlarımı paylaşmak istedim.
Yaglı/sivilceye dönük aynı zamanda çok hassas bir cilde sahibim bu nedenle cilt tipime uygun olarak hem zararlı içeriklerden uzak hem de yağlandırmadan nem ihtiyacımı giderecek,sivilce veya komedon oluşumuna neden olmayacak bir nemlendirici bulmak çok zorbenim için.
Topicrem Light Soothing,
normalden karmaya tüm cilt tipleri,yüksek hassasiyeti bulunan ciltler için kullanıma uygun olan bir ürün.
Cilt tarafından çok çabuk emiliyor, uygulamanın ilk zamanlarında ıslak bir his veriyor ve vaat ettigi gibi cilde ışıltı kazandırıyor,yumuşacık nemli bir cilt saglıyor. Ambalajda hafif bir koku hissedilse de ciltle bütünleşince kokusu kayboluyor. 
Karma ve yaglı ciltler için etkisi gün boyu kalıcı olabilir fakat çok kuru ciltlere yetmeyecek gün içersinde yenilenme gerektirecektir diye düşünüyorum. İçeriğindeki ayçiçek yağı dolayısıyla çok yaglı ciltlerde yağlanma/parlama yapabilir. Zaten bir kıvamı da var, tamamen kıvamsız su gibi bir krem de degil.

Vaat ettigi gibi hassasiyeti yatıştıran bir krem. Bu özelligini test etmek için yüzümün bir tarafına uygulayıp,diger tarafına uygulamadıgımda kremin bulundugu tarafta rahatlama ferahlık hissederken,kremin bulunmadıgı tarafta ise hafif gerilme hissettigimi gözlemledim.
Kızarık görünümü yatıştırdıgını söyleyemem,cildimdeki kızarıklıklar yalnızca termal su ile geçebiliyor. 
Yaklaşık dört aydır kullanıyorum,nemlendirmesinden gayet memnunum yaglanma/parlama yapmadıgını söyleyebilirim. Bu kremi kullanırken,kremden kaynaklanan yaglanma ya da sivilce problemi yaşamadım. Bunun yanı sıra cildimde siyah nokta oluşumuna da sebep olmadı. Tabiki içeriginin temiz olması bu konuda büyük etken. Zira bir kremin içerigi özensizse,gözenekleri tıkayıp siyah nokta oluşumuna ortam oluşturuyor.
Topicrem light soothing krem,hassas ciltlere uygun geliştirildigi için içerigi de özenle seçilmiş. İçeriginde benim dikkatimi çeken özellikler E vitamini yönünden zengin olan ayçiçek yagı,kırışıklık karşıtı bakım saglayan lactic acid,nemi hapseden gliserin,yatıştırıcı allantoin,iyileştirici xanthan gum ve aquaxyl gibi maddelere yer verilmiş. Alerjiye neden olabilecek parfüm,kimyasal boya,paraben gibi içeriklerden uzak bir ürün. 
Sabahları iki nohut büyüklügü miktarında ürünü avuç içlerime alıp cildime, yukarı dogru masaj hareketleri ile yediriyorum. Ürün 40 ml ambalajda,55-60 tl fiyat aralıgında satışa sunuluyor. Ürünü açtıktan sonra altı ayda bitirilmesi tavsiye ediliyor. Altı ay gibi bir süre için 40 ml karma bir cilde fazla gelirken,kuru ciltler için tam kararında olabilir. 
Benim topicrem light soothing nemlendirici krem hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Ürünü kullananlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Sevgiler. 
:)


4 yorum:

  1. hofff sevemedim ben bu kremi :( sende işe yaramış olması güzel, ben biraz daha kullanmayı deneyeceğim sanırım. umarım :/ :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de senin beklentilerin nemlendirmenin ötesindedir kuzu bilemedim :)

      Sil
    2. beklentim cildimi varolandan daha yağlı ya da gözenekli hale getirmemesiydi bu kremden, karma cilde uygun yazdığı için. az önce oje canavarının bu kremle ilgili yazısını okudum da, benzer tepkileri vermiş cildimiz. sevmememin tek nedeni bende garip bir yağlanma yapması oldu. ama yatıştırma konusunda söylediklerine katılıyorum. dikkatimi çeken şey de içerdiği ayçiçeği, sanırım benim cildim içinde ayçiçeği olan seylerle uyuşmuyor. flormarın makyaj bazında da ayçiçeği içerdiği için aynı yağlanma sorunu yaşamıştım :) yani tamamen benim cildimle ilgili bir durum. ürüne kötü demem yanlış olur o yüzden sevemedim dedim :) senin hassas cildine iyi gelmesine çok sevindim demek ki asıl amacı olan yatıstırma konusunda başarılı. güzel yazı için teşekkürler :)

      Sil
    3. Kıvamlı bir ürün. Su bazlı bir ürün degil, zannedersem kuruya dönük karma ciltlerde daha güzel sonuçlar alınabilir. Ayçiçek yagı kullanılması bence tuhaf olmuş onun nedenini bilemedigim için deyinmedim daha kaliteli bir içerik kullanılabilirmiş.
      Yine de tabi ayçiçek yagının faydaları da say say bitmez. Ama günlük olarak bile ayçiçek yagı ihtiyacımızı yeterince alıyoruz bence. Bir de dışardan takviye almaya gerek yok.
      Güzel yorumun için ben teşekkür ederim^^

      Sil