18 Nisan 2015 Cumartesi

Philips Lumea Precision Plus

Geçen yıl bir güzellik salonunda kampanya vardı, sadece kol altı 100 tl bitiş garantili. Yani on  seans uygulamada tüyler bitmezse ekstra seans vaat ediliyordu. Denemek için ideal olduğunu düşündüm. Üstelik kol altı en çok şikayet ettiğim bölgeydi. Bildiğimiz gibi lazer makineleri de kendi arasında üçe ayrılıyor. Benim gittiğim salondaki ise diot . Düşük ayarda uygulama yapıldığında acı hissetmiyordum. Zaman geçtikçe ayar yükseltiliyor ve canım yanmaya başlıyordu.  Yaklaşık iki üç seans sonra tüylerin yarısı dökülmüştü. Bir defasında en yüksek ayarda artık bitecek diye uygulama yapılmıştı hassas ve beyaz tenimde kan toplanması oldu.  Salonları bilirsiniz her ay bir seans uygulanıyor ve arada çıkan tüyleri temizlemek de yasak. Yaz mevsimine gelince idare etmek o kadar kolay olmuyordu. Bezmiştim artık. 7 seans gittim. Azalma oldu ama bitmedi. Yalnız kişisine göre değişiyor diyebilirim. 7 seansa varmadan sonuç alanlar da oluyor. Tabi ben kol altım böyle olunca tüm vücut için gider miyim yahu deli miyim.. Bir üst model olan alexandrite da cidden tuzlu.
Sonra philipsin reklamı çıktı. Üç ay önce reklamdaki makineyi aldım. 

Üç ay önce 1250 tl idi. Şimdilerde 750 tl'ye düşmüş diye duyumlar aldım.

Evde lazer nasıl olur bir problem yaşar mıyım diye tereddüt ettim o yüzden prize takılıyken kullanılan bir şey almak istemedim.  Kolumda denedik ilk önce satıcı bayan ile, en yüksek ayarda hiç acı vermeyince bu beybikuş  benimle eve geldi.

Belki fişe takılı olarak kullanmak daha kolay olurdu. Çünkü çok uzun süre şarj etmek gerekiyor mesela tüm bacak için kullanılacaksa bütün bir gece şarjda kalmalı.

Fotoğrafta görüldüğü gibi iki başlığa sahip. Biri hassas bölgeler için  (yüz,bikini,kol altı)
Bir diğeri geniş bölgeler için(bacak,göbek)

Kol altı minik bir bölge diye başlığı küçük yapmışlar zannetmeyin :)
Küçük başlık en yüksek ayarda bile büyük başlığa oranla daha hafif acı veriyor.

Kendime on gün gibi bir kullanım tablosu belirlemiştim ama her cumartesi benim lazer günüm oldu. Düzenli kullanmak şart ilk ay batıklarımdan kurtuldum ama sonraki ay lazer yapamadığım için tekrar batıklar oluştu.



Fotoğraftaki gibi 5 adet ayar var.
Bacak ve kollar için 5 ile uygulama yapmak iyi olacaktır. Tüyler çok siyah değilse hiç acımıyor. 
Lazere hazırlık aşamasında jilet ya da tüy dökücü krem kullanabiliyoruz. Bir gün sonra yani tüyler bir milim uzadığında uygulama yapabiliriz. Salonda jel kullanılıyor lazerden önce fakat bu cihazla uygulama yapmadan önce cildimizde bir şey bulunması gerekmiyor. Hatta hiçbir şey olmamalı :) 

Bikini bölgesi için ayar 1de iken bir tur yapıyorum sonra ayarı 2'ye yükseltip bir kez daha uyguluyorum en son 3'e yükseltiyorum  hafif acı hissediyorum ama belli bir zaman sonra ayar 3 ile de acı olmuyor. 

Bir detay unuttum. Cihazı doksan derece açıyla dik tutmak ilk şartımız ve düğmeye basmak için şu ışığı görmemiz gerekiyor. 
Ready (hazır)

Bu lazer yine salon lazerlerine bir fark daha atıyor. Kullanımdan sonra banyo yapabilirsiniz. Hatta lazer uygulanan bölgelere kese yapmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Kuruma yaptığı için ben ardından doğal yağlardan oluştuğuna inandığım yumuşak tanecikli peeling kullanıyorum. 
140.000 atış yüklü olduğu söylenmişti bana alırken. Bir insan ortalama 20.000 atış yapsa 7 kişiye yeter. Diyelim ki yıllar geçti ve varsayalım ki tekrar tüylenme oldu ve atış kotamızı doldurduk. Hemen bir philips yetkili servisine giderek tekrar atış alabiliyoruz.

Bu cihaz tüylerin uyku moduna geçmesini sağlıyor. Kollarıma yaptığım denemelerden çok kısa zamanda sonuç aldım daha önce işlem görmemiş olmasına bağlıyorum.
Biten bölgelerde kıl uyanmasına rastlamadım.
İlerleyen dönemlerde gelişmeleri aktaracağım.

Siz neler düşünüyorsunuz? Söylemeyi unuttuğum bir şey var mı? Aklınızda başka soru işaretleri varsa mutlaka benimle paylaşın :)

En yeni kullanıcı yorumlarım için -> philips lumea 

50 yorum:

  1. Hiç kullanmadigim için bu bilgiler yeterli geldi. Bir ara arastirmistim bunu ve bazı yorumlarda sadece utuleme yaptığı yani cihazıbırakınca tüylerin geri geldiğini okumuştum. Incelemelerin cogaldikca geri gelip gelmediklerini bizimle paylasirsan sevinirim :) bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kollarımdaki tüyler bitti ve geri gelme olmadı :)
      Ah bir de nasıl takip edebileceğimi öğrensem masaüstünden nasıl yapacağımı biliyorum ama mobilde kullanımı öğrenemedim

      Sil
  2. Merhaba sonunda okuyabildim yazını
    baya merak ediyorum bende bu ürünü gerçekten kısa sürede etkisini görebildin mi acaba ?
    Gayet güzel ve açıklayıcı yazmışsın
    artık takipteyim bana da beklerim :))
    http://ceydacengiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Sonunda okumanıza sevindim.
      Salonlarda seanslar reglı esas alarak ayda bir gerçekleştiği için daha uzun zamanda sonuç alınıyor.
      Fakat ben on günde bir defa ya da haftada bir defa uygulama yaptığım için kısa sürede sonuç aldım. Kollarımdaki tüylerden neredeyse kurtuldum. Ve diğer bölgelerde de yüzde seksen azalma oldu. Üst bacaklarımda hiç tüy yok. Başlangıçta az olan bölgeler kısa sürede bitti.
      Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :)

      Sil
  3. Ben de almayi düşünüyordum sayende daha da emin oldum. Çok teşekkürler bilgilendirdigin için

    YanıtlaSil
  4. vayyy bee iyiki okumusum bu atis sayisini bilmiodum ve hic hosuma gtmedi acikcasi bu durum yani tum vucudumuzu bitiremeyz kesn illa bi kerede de dgl bi kac kere gdp atis yuklettrcez o da nasil oluosa :sss esn paralidrda; bn yuzume alexandrite yaptrdm yuz degsk bi bilge sonuc alamayan cok bnde alamadm yillardr gdyorm ama enazndan 3 4 ay hic cikmio bunada sukur ve evet dehset aciyor olsn ynede bn memnunum yaa ;(( yazi guzel olmus eline saglik azaltyo demssn bnde almayi dsnuyorum sadece kollariimi ve bacaklarimi bitireblrsem atis yuklettrmeden onada sukrederm; yalnz yaptktansnra peeling yapmk cilditahris eder die dusunuorm bn

    YanıtlaSil
  5. Uzunca yorum yazmıştım sanırım yayınla derken giriş yapmaya kalkınca silindi yazdıklarım. Her nereye yazdım bilmiuorum yorumumu ama şunu söyliyim bugün philips lumea confort aldım acı sıfır. Diot lazere gittim 2 seans bağıra çağıra seans sonlanıyordu. acıdan ziyade yanma hissi beynime vuruyordu. Bunda hiç acı yok bu yüzden işe yaracakmı bilmiyorum pek kullananda yok sanırım yorum falan bulmak zor. önceden kullanan var ise deneyim paylaşırlarsa sevinirim :)

    YanıtlaSil
  6. Birde indirimde şu an normalde 800tl civarında ama ben 550ye aldım. Ömrü 10.000 atışmış yukarıdakinden farkı atış sayısı ve kablolu oluşu denildi. :)umarım atışı yeter ve sonuç alırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım atış sayısı az olduğu için fiyatı farklı :) atış sayısı az size kullanıcı olarak bir öneride bulunayım fazla traş etmeyin sadece uygulama yapacağınız zaman tüylerinizi temizleyin tüyler temizlenip uygulama yapılmadığında etkisi olmuyor. Umarım sonuç alırsınız :)

      Sil
    2. Bende philips lumea comfort almak istiyirorum siz kulandiniz nasil sonuc aldiniz?

      Sil
  7. Tüy gözenekleriniz belli mi yoksa bu cihazdan sonra gözenekler belli olmuyormu, bide bikini bölgesinde üç defa üzerinden geçmek zararlı değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Gözenekler kişisel olarak değişiklik gösteriyor. Benim bacaklarım tamamen gözeneksiz pürüzsüzken annemin bacaklarında durum tam tersi. Ben sir ile epilasyon uygularken de bacaklarım böyleydi, siz de bu şekilde bir tahmin yürütebilirsiniz tüyler çok sert ve kalınsa gözenekler açık olabiliyor. Bikini bölgesinde üç kereden fazla uygulamak zararlı değil. Bu cihaz tüy köklerinden daha ileriye gidemiyor. Hormonlarda ve yumurtalıklarda herhangi bir zarar,tehlike olusturmaz :)

      Sil
  8. Merhaba, son yorumlariniz ne acaba? Hala memnun musunuz?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, son yorumlariniz ne acaba? Hala memnun musunuz?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Diot lazere de gitmişsiniz tecrübenize dayanarak sormak istiyorum. Bende tüm vücut için gitmek istiyorum diota ama lumea gibi bi alternatif de var artık. Diot kesin çözüm lumeaysa kalıcı değil olarak yorumlanıyor sanki. Sizce hangisini tercih etmeliyim.hiç lazer yapmadım ve yaptırmadım cevabınız nedir çok merak ediyorum. İyi günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Merhaba, bloguma hoşgeldiniz. Diot lazeri deneme amaçlı yalnızca kol altıma yaptırmıştım ne yazık ki seans sonuna dogru bile istednilen sonuca ulaşamadım. Yeniden çıkıyordu. Lumea uyguladıktan sonra hiç çıkmıyor diyebilirim. Yani Lumea ile kalıcı sonuç alınmıyor diyenler,makina çıkalı çok fazla bir zaman geçmedi. Bize makinayı alırken yıllar sonra çıkabilme ihtimali oldugu söylendi. Oysa ben diot yaptırdıktan 3 ay sonraki süreçte kol altlarım yine eski formunda çıkıp,rengi de koyulaşmaya başladı. Diotla ciddi acı yaşıyorken lumea ile bu acıyı çok daha az yaşıyorum. Ben karşılaştırmalarım sonucu lumea almaya karar verdim bir yıl önce. Şimdi hala seçimim lumeadan yana :) Sevgiler.

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Ben buraya yorum yazıp yollamıştım ama birden kayboldu çok özür dilerim çok da uzun bir yorum olmuştu acaba ondan mı oldu bilemiyorum.

      Sil
  12. İyi günler gerçekten çok tesekkur ederim bu yazınız için çünkü bende çok kararsız kalmistım şuan almaya karar verdim fakat atış bittiğinde tekrar almak istediğim zaman nekadara ve nasıl alcam bi bilginiz varsa ve paylasırsanız mutlu olurum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler, okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Atış sayısı kolay kolay biteceğini düşünmesem de eğer biterse philips yetkili onarım servislerinde cihaz yerleştirilerek yapılıyor diye biliyorum. Ne kadar olduğunu ben de henüz bilmiyorum. Eğer sizin öğrenme şansınız olursa lütfen bizimle paylaşın. :)

      Sil
    2. Lutfen cevap verin

      Sil
    3. Lutfen cevap verin

      Sil
  13. Ben Philips lume comfort (kablolu)almak istiyorum fiyati cok iyi.O nasil Philips lumea plus gibimi effekti?tuylerim bacakta kalin ten rengimde beyaz.Bi cevap lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilgim yok sadece philips lumea deneyimim var. Teşekkürler.

      Sil
  14. Ben Philips lume comfort (kablolu)almak istiyorum fiyati cok iyi.O nasil Philips lumea plus gibimi effekti?tuylerim bacakta kalin ten rengimde beyaz.Bi cevap lutfen

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar, hala haftada 1 mi kullaniyorsunuz? Azalma orani nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ne yazık ki 15 günde bir ancak uygulama yapıyorum. Bazen 3 hafta uygulama yapamadığım oluyor. Özellikle bacaklarımda ve göbeğimde %85 azalma var. Çok yakında bu yazıyı yenileyeceğim. Bu aralıkta kalan deneyimlerimi aktaracağım. Çok teşekkür ederim okuduğunuz için.

      Sil
  16. Ama farki yok ki sadece philips lumea comfort kablolu sizin dediyniz kablosuz bawkada fark yok

    YanıtlaSil
  17. Ama farki yok ki sadece philips lumea comfort kablolu sizin dediyniz kablosuz bawkada fark yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eger fark yoksa etki olarak aynı olacaktır. Tüy renginizin ten renginize oranı zıt oldugu için siz de kısa sürede dogru kullanımla etkili sonuçlar alacaksınız diye düşünüyorum.

      Sil
  18. InSAllah o zaman burdaki yorumlari okiyim sizin philipsi kullandigniz gibi kullaniyim.Birde ben ciletle temizledikden sonra derimin altinda tuy koku siyah kalir bu siyahlardan kurtulmak icin almak istiyorum philips lume comfort siyah kil koklernide yok edermi?sifariwi acrostan vericem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki kıl köklerini yok eder. Zaten lazer epilasyon cihazları kıl kökünü zayıflatıp yok etmeye yönelik oluşturulmuş bir teknolojidir.

      Sil
  19. InSAllah o zaman burdaki yorumlari okiyim sizin philipsi kullandigniz gibi kullaniyim.Birde ben ciletle temizledikden sonra derimin altinda tuy koku siyah kalir bu siyahlardan kurtulmak icin almak istiyorum philips lume comfort siyah kil koklernide yok edermi?sifariwi acrostan vericem

    YanıtlaSil
  20. Iyi günler. Bende bu aya almayı düşünüyorum. Ben yıllardır lazer e pilasyona aleksandrite gittim ilk gittiğim yerde sadece yollamışlar. Daha sonra istanbul da bir yere başladım. Seanslar bittiğinde evet azalma oldu kol alti bacaklarda yüzde 80 gitti genital yarı yarıya diyebilirim. Son seanslara gidemedim dogum yaptım. Doğum yapmama rağmen tüyler de artma olmadi. Şimdi bunu alsam acaba kalanları yok etme ihtimali varmı diye düşünüyorum. Eşim içinde almak istiyorum açıkçası. Normal kliniklerde de etki görebilmek için 3 4 sene gitmeniz gerekiyor zaten. Hala cokckararsizim almak istiyorum ama kalıcı şekilde 2 3 seneye biter mi acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler. aleksandrite iyi diye düşünüyorum yollamışlar derken ne demek istediginizi tam anlayamadım. Söylediginiz gibi %80 gittiyse bence bu ürünü almanız çok mantıklı. Muhtemelen küçük çocugunuz da oldugu için evde lazer yapmak çok rahat olacaktır. Deneyiminiz oldugu için izleyeceginiz yolları biliyorsunuz diye düşünüyorum. Bana kalırsa geriye kalan %20 için 2-3 sene dahi çok. Sadece bir yılda uyguladıgım bölgelerde %50den fazla hatta bazı bölgelerde tamamına yakın olan dökülmelere dayanarak söylüyorum.

      Sil
  21. Hangisinden alacaksizniz?ben philips lumea comfortun sipariwini verdim kablolu olmasi iyi.kablosusun warji cabuk bitiyo

    YanıtlaSil
  22. Hangisinden alacaksizniz?ben philips lumea comfortun sipariwini verdim kablolu olmasi iyi.kablosusun warji cabuk bitiyo

    YanıtlaSil
  23. Dun lazeri yaptim ama bugun tuy cikti ama dokulmedi.2 hafta sonra lazeri yine yapicam ama tuy cikti diye yine traw yapsam olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. En az iki ay seans uygulamanız gerekir. Sonrasında dökülmeyi yavaş yavaş fark edeceksiniz.

      Sil
  24. Tewekkur ederim.Peki 2 haftadan bir lazer yapinca traw yapmam gerekiyormu?tuyun ustden yapamazmiyim lazeri?tuy ciktigi zaman traw yapa bilirmiyim yoksa sadece lazer oncesimi yapmaliyim?cunku lazeri bekleyene kadar tuy cikar oylede gezemem

    YanıtlaSil
  25. Tewekkur ederim.Peki trawi tuy ciktikca yapmam tuyu coaltmaz?

    YanıtlaSil
  26. ya harika ya! bu kadar kolay şekilde uygulama sonucu tüysüz olmak süper bişey :D bu benim çok istediğim ama düzenli kullanıp kullanamayacağım konusunda kendime güvenemediğim bir cihaz. Sendeki etkilerini okyunca rahatladım biraz daha kuvvetlendi alma fikrim. Düşününce dışarıda lazer yaptırsak çok daha pahalıya denk geliyor. Böyle bir yenilik varsa kullanmak ev ortamında daha güzeldir eminim. Şeyi merak ediyorum, atışı bitince tekrar doldururken ücret ödeniyor mu? Bilgin var mı? Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. hoşgeldin aramızaaaaaa :)

    YanıtlaSil