28 Nisan 2015 Salı

Aliexpress Alışverişim ve Aliexpressten Nasıl Alışveriş Yapılır

Merhaba! 23 martta aliexpress'ten denemek amaçlı bu çok beğendiğim çanta organizerini aldım yaklaşık 3 dolar değerinde. 7.5 tl ile ne kaybederim bir deneyeyim dedim.

 Ödeme western union ile çalışan bir bankanın kredi kartı ile olabilir banka kartıyla da olabiliyor sanırım, ben henüz denemedim.
Öncelikle aliexpress çinli satıcıların bulunduğu internet üzerinden alışveriş yapılabilecek çok fazla ürün kategorisine sahip bir site. Yani kozmetikten kıyafete her şey mevcut. Kozmetiklerin sahte olduğu söyleniyor. Bilemiyorum ama mutlaka öyledir:). İnstagramdan alışveriş yapanlar bilir birçok kıyafet bu siteden alınıyor fiyatlar maksimum 10 dolar ama instagramda satışı 50'yi buluyor
Ne kadar sürede gelir? Bu tamamen satıcıya özel bir durum. İki haftada ulaşan kargom da oldu iki ayda da elime ulaşan oldu. Hatta neredeyse unutmuştum sipariş verdigimi.  Bu biraz da Türkiye'de ptt postalarının dagıtım zamanlarıyla alakalı bir durum. Bildiginiz gibi yurtiçi bir gönderi bile en az on günden önce ulaşmıyor,hele taahhütsüzse! Buradan da anlayacagınız üzre aliexpresste eger ücretsiz kargo seçerseniz ürün posta yoluyla gönderiliyor.
Kıyafet ve ayakkabı almak için ürün açıklamalarını detaylıca okumak gerekiyor,ölçülerimiz aynı degil.

Özellikle daha önce sipariş veren kişilerin sayısına ve satıcının puanlamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca sayfada sol üstte bulunan dükkanın ne kadar zamandır açık oldugu verisine bakmak da faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Benim aldığım çanta içi organizerin satıcısının puanı ise şöyleydi
Üye olduktan sonra sipariş verebilir siparişlerinizi şuradan görüntüleyebilir bilgi alabilirsiniz
Satıcının isminden tutun da sipariş numaranıza kadar bilgi içeriği burada mevcut. Sipariş verildikten bir gün sonra kargoya veriliyor. Bu mail ile bildiriliyor.

Zamanı geçtiğinde, ürün gelmediğinde, eksik geldiğinde, yanlış veya kırık geldiğinde burada bulunan "open dispute"
yani anlaşmazlık seçeneğine tıklayarak şikayetinizi en fazla 2gb bir fotoğraf ya da video ile görselleyip derdinizi anlatabilirsiniz. Paranızın tamamını ya da bir kısmını iade isteyebiliyorsunuz. 
Paranızın tamamını iade alabilmek için ürünün gelmemiş olması gerek ya da ürünü geri gönderip kargoyu ödemeniz gerekiyor, bir kısmını geri alabilmek (yüzde 45) şikayetiniz varsa bunu ispatlayıp satıcı ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Almadan önce de mutlaka satıcı ile iletişime geçip detay almalısınız ki paranız boşa gitmesin.

Ben çok memnun kaldım üründen. Görseldekinin aynısı, dandik bir ürün de değil. 23 martta sipariş vermiştim 28 nisanda yani bugün elime ulaştı.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Hoşçakalın :)

2 yorum:

  1. Hep alışveriş yapmak istiyorum ama korkuyorum bu yazın bayağı açıklayıcı olmuş teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çevremde hep endişe eden,her telefonda sana aliexpressle ilgili bişi sorucam diyen arkadaşım çok oldugu için sorulara yönelik kalıcı bilgiler olsun istedim. Okudugunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil