27 Nisan 2016 Çarşamba

Nuxe Masque Purifiant Doux / Nuxe Hassas Ciltler için Kil Maskesi

Merhaba, 
hassas cilde sahip olanlar bilirler, ürün seçmek ve ürün değiştirmek bizim için çok zordur. Cilt reaksiyon gösterebilir yeni bir alerjinizi keşfedebilirsiniz veya Güneş'in altında uyuyup kalmış gibi kızarabilirsiniz. Tüm bu ihtimalleri göz önünde bulundurduğum için ürün ne kadar iyi olursa olsun, çoğunluk faydasını tecrübe etmiş olsa bile mutlaka öncelikle sample aracılıgı ile deneyip, benim cildimdeki etkilerini gözlemliyorum. Böylece paramı boşuna harcamıyorum ve ürün israf etmiyorum.


Nuxe paris'in bu hassas ciltler için geliştirilmiş on sekiz bitkisel içerikten oluşan kil maskesini de ilk defa sample ile denedim. Sonrasında bugüne kadar kullandığım en başarılı kil maskesi olduğu kanaatine vardım. Sabit olarak kullanmaya karar verdim.
Ürün benim alıştığım gibi yeşil veya kızıl renkte toprak şeklinde bir kil degil. Beyaz renkte, kremsi bir maske. Cam bir kavanozda, kavanozun kapagını açtıktan sonra koruma jelatini var ama kullanımı rahat olsun diye ben jelatini sökmüştüm. Kapagı açıldıktan sonra içerisinde kullanılan gül yapraklarının kokusu net bir şekilde duyulabiliyor.(Daha önce nuxe ürünü kullananlar tahmin edecektir.) Gül kokusu sevmeyen için rahatsız edici olabilir.
İnce bir yapısı var. Ben genelde fırça yardımı ile ya da parmak uçlarımla uyguluyorum. Göz çevresi hariç tüm cildime yayıyorum. İnce yapılı ve kremsi bir maske olduğu için sertleşmiyor, kurumuyor. Şeffaf bir renk alıyor ve eğer miktar olarak gereginden fazla sürülmezse yokmuş gibi duruyor.
Cildimde, yaklaşık on dakika beklettikten sonra ılık su ile arındırıyorum. Çok çabuk temizleniyor, diger kil maskeleri gibi ciltte kirli bir görünüm bırakmıyor. Cildinizden beyaz kalıntılar tamamen akıp gittiginde yaglı bir his duyabilirsiniz. Biraz rahatsız olabilirsiniz ama bu tamamen içerisindeki nemlendirici ve yaşlanma karşıtı dogal içerigin bir sonucu. Ben bu histen rahatsızlık duymayıp çogu zaman emilmesini bekliyorum.
Maskeyi tamamen arındırğımda cildimin en toleranssız yerlerinde bile hassasiyet oluşmuyor. Cildimde kurumaya neden olmuyor. Düzenli kullanımda gözenekleri kirden arındırıyor, siyah noktaları tümüyle temizlemese de siyah nokta oluşumunu azaltıyor. Bir de çok kuru ciltler bilirler, zaman zaman kuruluktan ciltte pul pul görünüm oluşur. Maske, pürüzlü bölgelerde onarım saglıyor. Pullanmış görünümü yok ediyor ve ben de ardından hızlı bir şekilde nemlendirici serumlar uygulayarak etkisini kalıcı hale getirmeye çalışıyorum.
Geniş gözenek sorununa bir çözüm olabilir mi, maske % 92 bitkisel içerikte başarılı bir arındırıcı ve hassas ciltlerin çok seveceği formüle sahip. Gözenek görünümünü toparlıyor ama tamamen düzgünleştirmiyor.  Beraberinde gözenek küçültücü serum ya da kremlerle takviye kullanarak daha iyi bir sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
Nuxe masque purifiant doux, insan vücudunda üretilmesi mümkün olmayan ve dışardan hazır olarak almamız gereken esansiyel yaglar ve kaolin kilinin birleşiminden oluşuyor. Ayrıca içeriginde dogal bir anti-aging olan biberiye suyu bulunuyor. Paraben ve paraben türevi olan koruyucu madde fenoksietanol de içermiyor.
Yapısı çok yogun ve haftada bir defa uygulamanın ideal oldugunu düşünürsek, 4 ml'lik sample bana iki hafta yetmişti. İki haftada bir duştan önce boynuma da kullanıyorum. Kullanım çizelgeme göre 50 ml ürünün bana 4 ay yetecegini söyleyebilirim.
 (Müşteri temsilcilerinin söyledigine göre nuxe, hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.)

Umarım keyif aldıgınız bir yazı olmuştur ve ürünü almaya karar verirseniz faydasını görürsünüz.
Sevgiler ^^


20 yorum:

  1. Nuxe ürünlerini genelde seviyorum ..deneyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuxe ürünlerini ben de genel olarak seviyorum. Umarım bunu da seversiniz.

      Sil
  2. Her zamanki gibi açıklayıcı ve güzel bir yazı olmuş. Bu maskeyi ben de severek kullanacağımı düşünüyorum, aldığımdan beri bir kez deneyebildim. Almamdaki en büyük sebep de senin bana yolladığın dermokilin beyaz renkteki maskesi olmuştu, onu kullandıktan sonra klasik kil maskelerinden çok bu beyaz olanların cildimde daha etkili olduğunu düşünmüştüm. Seninki kadar hassas bir cilde bile zararı dokunmadıysa gerçekten güzel bir maske demektir. Güle güle kullan. Fotoğrafların da çok cici olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmene sevindim, maske tüm cilt tiplerine uygun. Benim cildim senin de altını çizdigin gibi gerçekten çok hassas, bu hassasiyet biraz doguştan biraz da agır yapılı ürünler kullanmaktan ileri geliyor. O nedenle sende de hassasiyet yaratmayacagını düşünüyorum. Umarım faydasını görürsün. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ooo hem de gül kokulu severim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok agır olmadıgı sürece seviyorum :)

      Sil
  4. Güzel bir maskeymis bende dün yeni maske aldım bittikten sonra buna bakarım artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan beklentilerimizi karşılayabilmesi. Umarım yeni aldıgın da seni memnun eder:)

      Sil
  5. Yazdım bun bir kenara, kil maskelerini çok seviyorum, neden bilmiyorum ama cildimin arındırıp temizlendiğini kil maskelerinde tam hissedebiliyorum,teşekkür ederim canım yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kil maskelerini ben de çok seviyorum özellikle gözenek ve ince kırışıklık bakımını tek bir ürünle sağlayabiliyorum. Ben teşekkür ederim okuduğun için :)

      Sil
  6. Kil maskelerini tercih ediyorum ben de aslında ama Nuxe markasınınkini hiç denememiştim. Teşekkürler bilgiler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudugunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Kuru ve hassas cildim için maske seçmekte oldukça zorlanıyorum. Deneme boyunu alıp denemek daha mantıklı olacak benim için de. Açıklayıcı ve güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle cilt kuru olunca maske seçimleri daha da zor oluyor, eger cildiniz çok fazla kuru degil de nemsiz düzeydeyse nem saglayacagını düşünüyorum kısa zamanda. Umarım faydasını görürsünüz.:) Ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Daha bugün bir maske deneyip haşlandım resmen cunku cildim cok hassas. Hayvanlar üzerinde deney yapmiyorsa Nuxe'ye ilgim 2 kat artti diyebilirim. Kalemine saglık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay kolay sevdigim bir ürünü degiştirmiyorum hassasiyet yüzünden, market ürünleri de kullanamıyorum. Kendimi bildim bileli bu böyle. Facebook üzerinden iletişim kurmuştum konu hakkında, hayvanlar üzerinde deney yapmadıgı söylendi. Logosu yok ama sebebini sordugumda, fransadan konuyla ilgili dönüş beklediklerini söylediler. Nuxe benim en sevdigim marka, umarım sen de çok memnun olursun :)
      okudugun için çok teşekkür edeerim^

      Sil
  9. nuxe ürünleri gerçekten harika bunu denememiştim benim kil maskem bitsin de bunada bir bayatım, teşekkürler leydicim☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çok begenirsin, okudugun için çok teşekkür ederim Mervecigim :)

      Sil
  10. Merak ettim deneyeceğim bunu. Bende hassas cilt için tonik ve temizleme köpüğünü alım. Elimdekiler bitince nuxe ürünlerine başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hassas cilt bakımı çok çok zor oluyor. Kil maskelerini çok seviyorum ama ne yazık ki hassas ciltlere uygun olmuyor çogu. Bu ürünü alırsanız umarım çok begenirsiniz :)

      Sil