14 Nisan 2016 Perşembe

Garnier Skin Naturals Çift Fazlı Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Merhaba! Son dönemlerde yaptığım alışverişlerin ne yazık ki bir çoğunu yazmaya fırsat bulamadım. İki hafta önce Garnier çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyu gratis-watsons mağazalarında yerini aldı ve ben de ihtiyaç üzerine indirimli fiyatıyla satın aldım. Alışveriş yazısı yazmadan -sanırım bu gidişle yazamayacağım :))- ürün hakkında kullanım sonuçlarımı yazmak istedim.

Garnier Fransa Blois'da kurulan 100 yılı aşkın koca bir firma. Geliştirdiği formüllerde geri dönüşlere önem verdigi aynı ürünlerin üzerine bir özellik daha eksiltip/eklemesinden belli. Pembe ambalajlı hassas ciltler için kusursuz makyaj temizleme suyunun makyajı çıkarma performansını bir üst seviyeye çıkartacak olan çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyunu geliştirmiş.
Garnier Skin Naturals Çift Fazlı Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu, suya dayanıklı makyajı çıkartmayı vaat ediyor. Argan yagı içeriyor ve argan yağı içermesine rağmen yaglı bir his bırakmayacağı, cildi arındırıp rahatlatacağı yönünde vaatlere sahip. Hassas ciltler de dahil tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olarak üretilmiş. Ürünü iki haftadır düzenli olarak yüz,göz,dudak makyajımı çıkartmak için, yumuşak dikişsiz bir pamuğu önce su ile ıslatarak (çok fazla ürün emişini engellemek ve daha iyi etki alabilmek için su ile ıslatıyorum) kullanıyorum. Makyajı çok güzel temizliyor, suya dayanıklı makyajı temizleme konusunda başarılı  ve gerçekten de yaglı bir his bırakmıyor. Kokusu çok güzel. İlk izlenimlerim olumlu yöndeyken aslında ürünün olumsuz yanlarını kullanıma devam ettikçe daha iyi anladım.
Kullanmadan önce ürünün yüzeyinde bulunan yag ile mişel suyun bütünleşmesi için şişeyi bir güzel çalkalıyorum. Bu sefer pembe kapaklı makyaj temizleme suyu kadar çok köpürmüyor. Köpürme konusuna karşı cevabını bulamadıgım bir çok soru var zihnimde. Bioderma kullandıktan sonra diğer makyaj temizleme sularınım sabun gibi köpürmesi beni rahatsız etmeye başladı.  Ürünü çalkaladıktan sonra, ıslattıgım pamuga döküyorum ve yavaşça cildimi siliyorum. Suya dayanıklı makyajı da dahil tüm makyajımı güzelce çıkartıyor. Çıkartması çok zor olan kalıcı rujlarımı temizleme konusunda bile benden geçer not aldı. Göz makyajını çok iyi çıkarttığı söylense de, kirpik diplerinde kalıntılar oluyor ve herhangi bir enfeksiyon ya da kirpik kaybına neden olmaması için kirpik diplerimi ayrıca temizliyorum.
Ambalajın üzerinde de belirtildiği gibi "cildi arındırıyor." Ten makyajım olmadıgı günlerde bile cildimdeki kiri arındırdıgını rahatça görebiliyorum. Fakat bu slogandan kast edilen şeyin adeta bir temizleme jeli gibi aktif bileşenler içerdiğini ve performansının da bu yönde olduğunu bilemezdim.
Sanıyorum ki bu üründe ciltteki makyajı, kiri; su ve temizleme jeline ihtiyaç kalmaksızın temizleme amaçlanmış.  İçeriginde salicylate,alkol,parfüm gibi tüm ciltlerin yapısına uymayacak etken maddeler içeriyor. Salicylate yalnızca yaglı ciltlerin kullanılması önerilen arındırıcı, salisik asit.
Bu ürün benim roaccutane tedavisinden sonra kuruya dönen karma cildimde kuruluga neden oldu. Vaat ettigi gibi rahatlatmanın aksine cildimi önce yumuşattıktan sonra rahatsız edici bir gerginlik hissi ve hafif kızarmaya sebep oldu. Hassasiyeti arttırdı.Yaglanma ya da sivilce yapmadı. Cildi benim kadar hassas ve kuruya dönük olanlar haricindeki cilt tiplerinin sevebilecegini düşünüyorum. Yine de olmazsa olmaz bir ürün degil. Uygun fiyatlı olarak tercih edilebilecek alternatiflerden sadece biri. Eger siz pembe kapaklı makyaj temizleme suyundan memnunsanız, çift fazlı makyaj temizleme suyu cildiniz için kötü bir deneyim olabilir.
Garnier, Loreal firmasına ait. Ürünler Avrupa'da avrupa birligi koşullarında üretiliyor. Hayvanlar üzerinde test edilmiyor diye biliyoruz. Bildiğim kadarıyla yetinerek kullanıyorum. Çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyu şeffaf ambalajında,açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü var. Gratis magazasından indirimle 15.90 tl'ye almıştım. Sanırım uygun fiyatlı makyaj temizleme arayışım bioderma'ya geri dönerek son bulacak :)
Siz, çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyunu denediniz mi, nasıl buldunuz?
Okudugunuz için çok teşekkür ederim. Yorum bırakmayı unutmayın.
Sevgiler.
:)

İletişim;
Mail, ciltbakimvemakyaj@gmail.com
İnstagram, @leydiiblog

22 yorum:

  1. Her alışverişimde evimdekileri düşünerek elime alıp alıp bırakıyorum bunu.Ancak eninde sonunda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım siz faydasını görürsünüz :). Okuduğunuz için çok teşekkür ederim❤

    YanıtlaSil
  3. canım çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş, sayende çok merak ederken almama kararı aldım alkol içerdiği için. pembe olan iyi ya =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, çok yerinde bir karar almışsın bence de pembe olan çok daha iyi :)

      Sil
  4. Ürünlerin sonradan ciltte hoş olmayan hisler birakmasi çok kotu oluyor. Ben bu ürünü hic görmemiştim bile ilk kez gördüm. Hatta "Fazli" yi yanlis yazdigini sandim 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle, onarılamayacak sorunlara neden olabiliyor ötesinde. O zaman ilk kez görmüş oldun :) benden kaynakli değil😂

      Sil
  5. Ürünlerin sonradan ciltte hoş olmayan hisler birakmasi çok kotu oluyor. Ben bu ürünü hic görmemiştim bile ilk kez gördüm. Hatta "Fazli" yi yanlis yazdigini sandim 😅

    YanıtlaSil
  6. fena değil aksi bir tesire sebep olmadı cildimde ama göz makyajı için yetersiz bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de waterproof bir rimeli çıkaramayabilir, kalıcı ruj ve waterproof eyeliner temizleme için kullandım sadece, genel olarak iyiydi :)

      Sil
  7. Pembe kapaklıdan memnunum elim hic gitmiyor bu ürüne :)

    YanıtlaSil
  8. favorim pembe olan hiç maceraya gerek duymuyorum bu arda blog keşif etkinliğinden geldim bloguma beklerim

    modastilnotlaridarkblack.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz ben de hemen takibe alıyorum. Sevgiler :) ❤

      Sil
  9. Bu ürün hakkında çok yazı okuyorum ancak yağlı his olayı düşündürüyor beni :/ Ceyda arkadaşım vesilesiyle geldim, bende beklerim..Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, bence memnun olduğunuz bir makyaj temizleme ürünü varsa hiç bulaşmayınız :/
      Ben de hemen takibe alıyorum ❤

      Sil
  10. Ben pembe olanını kullandım. O kuruttu cildimi. Bu yagli his olayından dolayı denemem lAzım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe olan benim sadece göz çevremi kurutuyordu. Umarım çok begenirsiniz Nilgün hanım :)

      Sil
  11. Ben pembe olanını kullandım. O kuruttu cildimi. Bu yagli his olayından dolayı denemem lAzım

    YanıtlaSil
  12. Halbuki nemlendiren bir cilt bırakmasını bekliyor insan.. Hassas ciltliler dikkat etmeli demek ki. Teşekkürler bilgi için..

    YanıtlaSil
  13. Garnier'in makyaj temizleme suları nedense göz makyajını temizleme de iyi değiller, suya dayanıklı makaralarımı hiç çıkarmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirpik diplerini pek iyi temizleyemiyorlar :/

      Sil