10 Nisan 2016 Pazar

Avene Emulsion 50 Spf Güneş Kremi ve Avene Güneş Sonrası Onarıcı Losyon

Merhaba,mutlu hafta sonları :)
Avene emulsion 50+ güneş kremi ve güneş sonrası onarıcı losyonu turuncukasa.com alışverişimde edinmiştim.

Güneş kremi bilindiği gibi yalnızca yaz mevsimi günlerinde veya denizden önce ve sonra kullanılması gereken bir ürün değildir. Yaz-kış kullanılması gereken kozmetik ürünlerinden bir tanesidir. SPF kısaltmasının açılımı sun protection factor , türkçe karşılıgı güneş koruma faktörüdür. Aslında 50 faktör 15'ten daha iyi koruyor diye bir şey yoktur,faktör sayıları arasındaki tek fark koruma süresidir. Yani siz 15 faktör kullandığınızda kırmızı bir şapka takmış olursunuz,50 faktör kullandığınızda da kırmızı bir şapka takmış olursunuz. 15 spf'li kırmızı şapka 2 saate uçup giderken, 50 spf kırmızı şapka 8 saate kadar dayanır. Faktörlerin kaç dakika ya da kaç saat koruma sağlayacağı güneşte ne kadar kalacağımız ve ten rengimizle hesaplanan bir formüle sahiptir. Örneğin ben beyaz tenli,açık göz rengi ve açık saç rengine sahip olduğum için güneşte korumasız olarak 10 dakika kalabilirim. Eğer 2 saat güneşte kalma durumum varsa; 2 saat  120 dakika olacağından, 120 dakika/10 dakika x 1.33=15.96 yani  16 faktörlü güneş kremi kullanmam gerekir. Eğer siz buğday tenliyseniz korunmasız olarak 15 dakika,esmerseniz 20 dakika kalabilirsiniz.
Bu bilgiler dahilinde formülü kendinize uyarlayıp,güneş kreminizi ne kadar sürede yenilemeniz gerektiğini bulabilirsiniz.

Avene emulsion güneş kremi, pompalı bir ambalaja sahip. Böylece ürün ambalajdan fışkırmıyor ve hijyenik kullanıma uygun. 50 spf yüksek koruma faktörü içeriyor ve UVA ışınlarına karşı filtreye sahip. Bu arada UVA ışınlarından biraz bahsedecek olursak,yılın her günü aynı açı ile dünyaya geldiği için mutlaka geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmalıyız. Belki mevsim kış olduğunda bu bir fondöten veya nemlendirici kremle de sağlanabilir. Fakat üzerinde mutlaka UVA/UVB koruma içerdigine dair not düşülmüş olması gerekir.  Böylece UVA ışınlarının yaşlandırıcı etkisinden kendimizi korumuş oluruz. Avene emulsion güneş kremi içerisindeki bileşenler sayesinde antioksidan özelligi gösteren bir ürün. Water resistance yani suya karşı koruma sağlayan kuru bir bitişe sahip. Water resistance özelligi ile deniz ya da havuza girdikten 40 dakika sonra bile etkisini koruyabilir. Ben bu ürünü yüksek koruma içermesinden dolayı sadece güneşe çıkacağım zamanlar tercih ediyorum. En az yarım tatlı kaşığı kremi yüzüme uyguluyorum. Ellerimi ve boynumu da ayrıca kremliyorum. Hatta göz çevreme de uyguluyorum. Fakat sizin göz çevreniz çok hassassa özellikle göz çevresi için ayrıca bir güneş kremi edinmeniz daha iyi olabilir.
Cildimi nemlendirmeden uyguladığımda dağıtmak zor olabiliyor veya öncesinde nemlendirmezsem beyaz renk bırakabiliyor o nedenle öncesinde mutlaka nemlendirici kullanıyorum. Sanırım ben bu problemi roaccutane tedavisi gördüğümden dolayı yaşıyorum. (Bu tedavi yağlı olan cildimi kurutuyor.) Yani emulsion roaccutane kullanan/kullanacak olanlar için uygun olmayabilir.
Krem, cildimde emildikten sonra bir ton rengini açıyor ve aydınlık bir görünüm sağlıyor.
Gün içerisinde yenileme imkanım olmadığında bile akşam eve döndüğümde güneşten kaynaklanan tek bir kızarıklık bile yaşamıyorum. Avene güneş kremini uyguladıktan sonra makyaj yaptığım günlerde etkisinde azalma gözlemlemedim. Rahatlıkla üzerine makyaj yapılabilir. En önemlisi avene emulsion güneş kremi,sebamed güneş koruyucu losyon gibi cildimde yağlanmaya neden olmadı ve yüzümde hiç sivilce çıkmadı. Sebamed'i kullandığımda denize girerken bile, güne yeni bir sivilce ile başlıyordum.
Merak edenler için içerik bilgisini de görsel olarak paylaşmak istedim. İçerik olarak en çok hoşuma giden özellikleri parabensiz oluşu ve termal su içeriyor olması. İçerik olarak kısmen iyi diyebiliriz. Rahatsız edici bir kokusu yok ama parfüm içeriyor. Parfüm hassasiyeti olanların bilmesi gerekir diye düşünüyorum. 50 ml ambalajda 70 tl olarak satılıyor. Ben, güneş sonrası onarıcı losyon ile birlikte kargo ücretsiz olarak 40 tl civarı bir fiyata almıştım. Fransa'da üretilen güneş kreminin,açıldıktan sonra 12 ay ömrü var zaten henüz bir buçuk aydır kullanıyorum ve yarısını çoktan tükettim.
Aslında daha geniş spektrumlu bir koruma içerseydi,içim daha rahat olurdu. Şimdilik beklentilerimi karşılıyor.
Avene Güneş Sonrası Onarıcı Losyon, özellikle benim gibi beyaz ten ve hassas cilde sahip olan kişilerin güneşe maruz kalması durumunda kullanabileceği yatıştırıcı özellikli bir ürün. Yatıştırıcı olarak termal su kullanıyorum aslında ama bu losyon termal suya oranla daha faydalı oldu benim için. Yine bu ürünün de bileşenlerinde termal su var. Ben sadece güneş sonrası olarak degil,epilasyon sonrası olarak da kullanıyorum.
Çok çabuk emilen bir yapıya sahip. Özellikle yüz epilasyonu sonrası acı çeken bölgelere uyguladığımda kızarıklığı geçirmese de epilasyonun verdigi rahatsızlıgı hafifletiyor. Kızarıklığı tamamen geçirmiyor ama mesela kırmızı bölgelerin yoğunluğunu hızla hafifletiyor. Ciltte çok çabuk emilip yokmuş gibi bir his bırakıyor ve yağlanmaya sebep olmuyor. Bunlar denize girmeden kullanıp edindiğim fikirler. Bu yaz denize girdikten sonra da deneyip,yorumlarımı buradan aktaracağım.

 Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım faydalı bilgiler olmuştur.
Sevgiler.

Daha önce kullandıgım güneş kremlerini de okuyabilirsiniz.

19 yorum:

  1. canım çok açıklayıcı ve güzel bir yazı olmuş. o faktör olayını çoğu kişi çok yanlış anlıyor/biliyor. koruma oranı yüksek sanılıyor dediğin gibi. bilinmesi gereken bir ayrıntı. güle güle kullan =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmene çok sevindim Evrimcim,teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Cok guzel bir yazi olmus. Bende yeni aldim . Memnun kalacagimi umit ediyorum. Normal karma ciltlere uygun, yapisi hosuma gitti. @pudrakokusublog

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) evet, normal ve karma ciltlere uygun bir ürün. Umarım siz de memnun kalırsınız.

      Sil
  3. Cok guzel bir yazi olmus. Bende yeni aldim . Memnun kalacagimi umit ediyorum. Normal karma ciltlere uygun, yapisi hosuma gitti. @pudrakokusublog

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirme çok iyi olmus faktörleri bende karıştırıyordum 10 faktör almam gerekiyormus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına çok sevindim,yenileme sıklıgına dikkat edin :)

      Sil
  5. avene güneş kremini geçen sene kullandım bu sene de devam edeceğim..

    YanıtlaSil
  6. İyi bir güneş kremi arayisindayim bu yüzden bu paylasimin benim için çok faydali oldu canim. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına çok sevindim,okudugun için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Güneş kremi deyince aklıma ilk gelen marka Avene.Renkli emülsiyon kremi severek kullanıyorum bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşten koruma performansı kesinlikle müthiş Avene güneş ürünlerinin. Okudugunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  8. İtiraf etmeliyim ki yaz haricinde güneş kremi kullanmayanlardanım. Ne kadar kötü olduğunu yeni farkediyorum. Avene ya da Yves rocher arasında kalmıştım ikisine de bakacağım bu yazıyı okumam iyi oldu.Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz haricinde spf içeren kozmetik ürünler tercih ediyorsundur en azından :) Okudugun için çok teşekkür ederim,faydalı olmasına çok sevindim.

      Sil
  9. Geçen yıl güneş bakımı olarak Avene kullanmıştım.Bı yılda aynı markayla devam edeceğim ;)

    YanıtlaSil
  10. Güneş sonrası losyonu ben de kullandım ve çok beğendim. Vücut losyonu olarak kullanmaya devam ediyorum.

    Yalnız 15 faktör ile 50 faktör arasındaki tek fark süre değil. Evet 50 faktör 15 faktörün 3 katı koruma sağlamıyor ama birim zamanda, mesela 1 dakikada, cildin 15 faktöre göre daha az uv ışınına maruz kalmasını sağlıyor. Yani aynı derecede uv ışınına maruz kalmak için 50 faktörlü ürünle daha uzun süre güneş altında kalmak gerekiyor. Bu yüzden kolaylık olsun diye zamanla ifade ediliyor ama dediğim gibi ikisinin koruyuculuğu eşit değil. Zaten öyle olsaydı faktörü ne olursa olsun bütün kremleri 2-3 saatte bir yenilemek gerekmezdi; ürünlerin üzerindeki uygulama talimatı faktöre göre değişirdi.

    YanıtlaSil