23 Nisan 2015 Perşembe

Wet'n Wild Comfort Zone Far Paleti ve Makyaj Denemelerim

Herkese merhaba!
Bugün sizlere mutlaka alınması gerektigini düşündügüm uygun fiyatlı ürünlerden Wet n Wild Comfort Zone far paletinden bahsetmek istiyorum.
Makyaj bloglarında çokça bahsedildi ve hemen hemen herkesin çok sevdigi bir palet. Ben de bulur bulmaz indirimi beklemeye gerek duymadan satın aldım. Bu palete sahip olmadan önce farların bu kadar büyük oldugunu tahmin etmemiştim. Uygun fiyatlı ve sekiz farklı rengi bir araya getirdigini ögrenince ben daha ufak bir palet oldugunu zannetmiştim. Bu bana çok güzel bir sürpriz oldu.  Plastik şeffaf kapaklı,dayanıklı bir ambalajı var. İçinden bir adet aplikatör çıkmıştı,kullanmayı sevmedigim için onu paletten ayırdım. Paletin arkasında ideal bir smokey makyajı için numaralandırılmış olarak farların hangi sırayla kullanılması gerektigi yazıyor. Yeni başlayanlar için faydalı olduguna inanıyorum. Ben bu konuda biraz daha özgür davranıyorum, zaten palette bulunan renkler yumuşak geçişlere sahip.
Palet ortadan kesintisiz bir çizgi ile ayrılıyor, soldaki renkler birbirinin devamı sagdaki renkler de birbirini takip eden renkler. Yine soldaki renkler gündüz makyajına daha uyumlu,sedefli iken, sagdaki renkler gece makyajına daha elverişli ve çok büyük olmasa da sim içeren renkler. 
Farların pigmentasyonu yeterince iyi,açık renklerin pigmentasyonlarını daha çok begeniyorum. Bazen koyu renk farlar ya göründügü gibi renk vermiyor ya da çok hafif renk veriyor. Mesela comfort zone paletinde sol en alttaki renk aslında kahve bordo gibi görünse de, göz makyajına uyarlandıgında daha çok koyu kahvelik ortaya çıkıyor. Yine sag taraftaki üstten üçüncü, koyu yeşil renk olmasına ragmen makyaja uyarlandıgında yeşili anımsatmıyor. Yani demek istedigim, bizden başka kimse onun koyu yeşil oldugunu anlamayabilir :))
Farların yapısı son derece yumuşak ve yumuşak olmasından dolayı tozutma yapıor. Uygulama esnasında göz altlarına dökülme yapabilecek kadar tozutma yapabiliyor. Kalıcılıgı zayıf. Uzun süre kalıcılık isteniyorsa far bazı kullanılabilir.
Benim bu palette en sevdigim renkler sol kısımda bulunan dogal tonlu renkler. Göz ve ten rengime en çok bu renklerin yakıştıgını düşünüyorum. Aynı zamanda sag tarafta bulunan açık yeşili de begeniyorum. Bu palette bulunan renklerin her biri Mac farların uygun fiyatlı muadili olarak gösteriliyor. Ben aslında bu kısımla hiç ilgilenmedim. Palet hoşuma gitti ve aldım ama tabiki Mac'ten alacak oldugum zaman elimdeki benzer renklerin dışına çıkmaya çalışırım.
Magazalarda tester bulamayanlar için veya birkaç makyaj örnegi görelim diyenler için,nacizanevi iki farklı makyaj yapmaya çalıştım. İlk olarak gündüz hangi renkleri nasıl kullanırım diyenler, göz rengi ela olup daha ön plana çıkmasını isteyenler yeşil tonlara bakabilir. İllaki şunu şuraya sürelim diyemem. Göz makyajında ten ve göz rengime uygun olması şartıyla özgür çalışmalar yapmayı seviyorum. Makyajda neyi nereye sürdügüm daha iyi anlaşılsın diye numaralandırarak sizlere sunmaya çalıştım. Umarım begenirsiniz :)
(Makyaj denemeleri Nisan 2016'da güncellenmiştir.)




Bu makyajımda günlük olarak kullanılabilecek bir kombin yakalamaya çalıştım. Sanıyorum sizin de dikkatinizi çekmiştir,3 numaralı definer bölgesine uyguladıgım far hafif bir koyuluk vermekten öteye geçmedi. Palette görünen bordo renkten eser yok :) Alt kirpik diplerime de aynı rengi kullandım. 5 numaralı bölgeye kullandıgım aydınlatıcı farı,kaş altına da uyguladım fakat çok iyi performans alamadım. Göz makyajımda the balm far bazı kullandım. Rimel, shiseidoperfect maskara. Pek perfekt sayılamaz :)) 
Eyeliner, Oriflame The One pen.
Bu makyajımda çok sevilen sag en alttaki rengi kullanarak gece makyajı kombini yakalamaya çalıştım. Ben bu rengi kendime pek fazla yakıştırmıyorum. Aslında paletin dışına çıkmak istemedigim için 1 numaradaki rengi kullandım. Serbest çalışma yaparken crease bölgesine turuncu bir far veya allık kullanıyorum. Daha çok uyumlu oldugunu düşünüyorum ve rengin güzelligini ortaya çıkarıyor. Günlük makyajda renklerin ön plana çıkması için ince eyeliner kullanırken, gece makyajımda kalın bir liner tercih ettim.
Bu renk çok fazla karıştırmaya gelmeyen bir renk. Çok fazla kurcalayınca veya koyu renklerle birlikte kombine etmeye çalışınca bozuluyor. Belki de siz o halini seversiniz tabii,deneyip karar vermekte fayda var. Bu makyajımda kullandıgım aydınlatıcı far diger makyajdakine oranla daha parlak ve pigmentli. Yine bu makyajımda da baz olarak, the balm far bazı kullandım.
Eyeliner, oriflame the one pen. Maskara estee lauder sumptuous extreme.
(Kaşlarımın dagınık görünümü için özür diliyorum,kaş saglıgım için bir süre işlem yaptırmamam gerekiyordu.)
Umarım begenmişsinizdir ve faydalı bilgiler verebilmişimdir. Yorum bırakmayı unutmayın! Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
:)
Sevgiler.

İletişim; mail, ciltbakimvemakyaj@gmail.com
İnstagram, @leydiiblog

3 yorum: